More


  Şmenurile şefului cu combustibilul centrului

  =

  camin1

  Pe zi ce trece ies la iveală tot mai multe abuzuri ale directorului Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru din Carei, pe numele său Gheorghe Pop. Este vorba de directorul care a devenit celebru cu teoria gemului alcoolizat, după ce a luat mere de la gura bătrânilor pentru a face pălincă în folos propriu. Pe lângă abuzurile descrise în articolele anterioare, directorul Gheorghe Pop face afaceri inclusiv cu combustibilul unităţii pe care o conduce. Acesta îi obligă pe angajaţi să plătească deplasările în interes de serviciu la Satu Mare, deplasări care sunt făcute apoi cu maşina şi combustibilul centrului. În loc să ancheteze abuzurile descrise, DGASPC şi Poliţia stau deocamdată în espectativă.

  Un nou abuz al directorului Pop
  Numai directorul Gheorghe Pop ştie ce învârteli face cu combustibilul alocat instituţiei. Surse din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru ne-au declarat că trebuie să-şi plătească deplasările la Satu Mare în interes de serviciu din buzunarul propriu. Astfel, angajaţii care trebuie să meargă la Satu Mare sunt obligaţi să-i achite directorului Gheorghe Pop contravaloarea biletului cu microbuzul. Acesta este foarte de treabă cu subordonaţii. În loc să-i taxeze cu 8 lei pe călătorie, adică 16 lei tur-retur, directorul Pop le face o reducere de doi, percepându-le doar 14 lei. Adică la fel cât ar plăti pe microbuz pentru un bilet tur-retur de la Carei la Satu Mare. După ce directorul a încasat banii, angajaţii sunt transportaţi la Satu Mare cu maşina instituţiei, care este alimentată pe banii instituţiei.

  Când este luat de val, directorul Gheorghe Pop nu este dispus să asigure transportul unor subordonaţi nici măcar contra cost. În timpul campaniei electorale, acesta s-a supărat pe angajaţii pe care îi suspecta de simpatii social-democrate. Acesta a spus că nu va asigura transportul pentru angajaţii pesedişti pentru că, pur şi simplu, aşa vor muşchii săi. De asemenea, a rămas de pomină cazul în care maşinile instituţiei au rămas fără combustibil întrucât directorul Gheorghe Pop a plecat în concediu la Moneasa şi a dus cu el toate cardurile pentru aprovizionare cu combustibil. Probabil că s-a temut să nu-i fie deranjate afacerile personale cu bunurile instituţiei.

  Şir întreg de abuzuri
  Gazeta de Nord-Vest a mai arătat că directorul Gheorghe Pop, confundând probabil Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru din Carei cu un lagăr, a instaurat o adevărată atmosferă de teroare. Acesta vorbeşte cu angajaţii ca şi cu nişte slugi. Strigătele, jignirile şi injuriile proferate de director la adresa subordonaţilor săi sunt la ordinea zilei. Unii dintre ei preferă să demisioneze, însă alţii realizează că directorul Pop este înduplecabil pe motive fâşnitoare. Afacerist înnăscut, directorul Centrului Alexandru ştie să facă bani din orice, din merele şi alimentele pacienţilor, din asistenţa medicală, respectiv până şi din obiectele de fier din centru, valorificate la centrele de colectare. În plus, directorul e şi macho man, făcându-le avansuri în mod agasant angajatelor mai arătoase. O angajată care încerca să se pună la adăpost de avansurile insistente ale directorului Pop a alunecat într-o noapte şi s-a accidentat rău de tot. Pentru a muşamaliza cazul, directorul Pop a intervenit pe lângă medicii Spitalului Carei pentru a schimba ora la care s-a petrecut accidentul, astfel încât să nu fie încadrat ca şi accident de muncă. Probabil că angajatele care cedează avansurilor au parte apoi de un tratament preferenţial. Asta până când un soţ mai supărat îi va aplica o corecţie binemeritată directorului Pop.

  În ultimele zile, directorul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru a reactivat un imobil situat pe strada Odobescu din municipiul Carei. Probabil că, după eşecul cu merele pentru pălincă, încearcă să stea cât mai departe de ochii bătrânilor internaţi în acest centru. Nu mai vrea să rişte să-i fie suprinse învârtelile cu bunurile instituţiei.

  Directorul Pop se bazează pe protecţii
  Directorul Gheorghe Pop se crede tare pe poziţie. Asta pentru că se află în relaţii foarte bune cu preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută. Directorul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă şi ai lui fac parte din marea famiglie liberală careiană, soţia sa fiind preşedinta femeilor liberale, iar fiul său liderul tineretului liberal careian. Nu este exclus ca susţinerea din partea liderului liberal să se datoreze menajului pe care nevasta directorului Pop îl face familiei Ciută. Nu degeaba soţia liderului liberal, Daniela Ciută, a devenit cea mai mare jurnalistă din Carei şi a doua de pe strada Vasile Lucaciu, i-a luat apărarea pe site-ul familiei, cu pretenţii de publicaţie serioasă. În delirul său, Daniela Ciută a susţinut că ar trebui să fim bucuroşi că în farfuriile pacienţilor mai apar din când în când şi fibre de carne. De asemenea, Gheorghe Pop a încercat să intervină, prin terţe persoane, pentru a opri dezvăluirile din Gazeta de Nord-Vest.

  În mod ciudat, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare adoptă poziţia struţului în cazul directorului Gheorghe Pop, refuzând să adopte o poziţie clară în privinţa dezvăluirilor din Gazeta de Nord-Vest. De asemenea, este dubioasă şi poziţia Poliţiei, care ar fi trebuit să se autosesizeze în acest caz, însă deocamdată stă în expectativă.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img