More


  Studiu de fezabilitate pentru reabilitarea DN19 pe raza Careiului

  =

  consiliu

  Atacurile tendenţioase ale consilierilor locali liberali din Carei l-au determinat pe primarul din Carei, Eugen Kovacs, să-i acuze de impertinenţă în cadrul şedinţei extraordinare de ieri. În pofida discuţiilor tensionate, consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate pentru reabilitarea DN 19 pe raza Careiului, noua organigramă a primăriei şi planul integrat de dezvoltare urbană al Careiului pentru perioada 2014-2020.

  Bani de la Ministerul Dezvoltării
  Reuniţi ieri în şedinţă extraordinară, consilierii locali careieni au aprobat studiul de fezabilitate al lucrării “Reabilitare drum DN 19 (E671) pe raza municipiului Carei”. Primarul Eugen Kovacs a arătat că vicepremierul Liviu Dragnea a promis că Ministerul Dezvoltării va aloca anul viitor suma de 15 milioane lei pentru această lucrare de o importanţă vitală pentru careieni. Pentru a putea primi anul viitor finanţarea din partea Ministerului Dezvoltării, Primăria Carei a comandat un studiu de fezabilitate, întocmit de o firmă serioasă, a arătat primarul Kovacs.

  Critici da, rezultate ba
  Conform obiceiului, consilierul Ilie Ciută a început să critice fără temei, afirmând în mod tendenţios că lucrarea e prea scumpă. De asemenea, acesta s-a declarat sceptic în privinţa obţinerii finanţării, lucru care l-a determinat pe consilierul Ionuţ Oneţ să-l întrebe ce lobby a făcut pentru obţinerea de fonduri la Bucureşti şi care a fost rezultatul acestor demersuri. Întrucât nu prea avea ce să spună, Ciută a început să se laude cu aşa-zise sponsorizări de zeci de mii de euro acordate prin oraş, nu ştim dacă e adevărat sau din ce bani le-a făcut.

  Consilierii liberali, impertinenţi
  Discuţii aprinse s-au purtat şi la punctul următor, privind aprobarea noii organigrame a Primăriei Carei. “Nu vă e ruşine? Nu vedeţi ce se face în acest oraş? Şi această impertinenţă trebuie să aibă o limită”, a răbufnit primarul Kovacs, sătul de atacurile nejustificate ale liberalilor. În cele din urmă, noua organigramă a fost adoptată, consilierii liberali votând împotrivă. Apoi a fost prezentat şi aprobat planul integrat de dezvoltare urbană al Careiului pentru perioada 2014-2020. De asemenea, consilierii locali au aprobat achiziţionarea a trei aspiratoare stradale.

  Cerere de finanţare contestată
  Careianul Paul Sarvadi a cerut un sprijin financiar de 20.000 lei pentru organizarea celei de-a VII-a ediţii a Festivalului de teatru Spot. Consilierii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că Sarvadi li s-a adresat în ultimul moment, festivalul cu 150 de invitaţi urmând să înceapă lunea viitoare. Consilierii au considerat că organizatorul încearcă să le forţeze mâna. De asemenea, mai mulţi consilieri locali au acuzat că participanţii la festival beau peste măsură şi distrug locaţiile în care au loc spectacolele. În cele din urmă, s-a stabilit ca să se reunească, astăzi, Comisia de cultură a Consiliului Local, care să stabilească dacă va fi sau nu sprijinită ediţia din acest an a Festivalului Spot.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img