More


  Un deja-vu?

  =

  Alegerile prezidenţiale din 2009 au demonstrat că nu e bine să te bucuri prea repede de victorie. Atunci, românii s-au culcat cu Mircea Geoană preşedinte şi s-au trezit dimineaţa cu Traian Băsescu în funcţia respectivă. În condiţiile în care diferenţele la exit-pollurile anunţate la închiderea ediţiei au fost extrem de mici, nimic nu este decis până la numărarea finală a voturilor. Aşa că s-ar putea ca Iohannis să nu-şi fi luat ţara înapoi, cum a anunţat ieri seară pe Facebook.

  Chiar dacă va câştiga alegerile, Iohannis mai are o problemă cu procesul de incompatibilitate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va analiza marţi admisibilitatea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate. Dacă Iohannis va fi declarat incompatibil, acesta va fi obligat să renunţe la mandat, fiind constrâns de legea ANI.
  În cazul în care Iohannis va deveni preşedinte al României se anunţă vremuri grele pentru ţară. Victor Ponta nu va renunţa la funcţia de premier, acest lucru fiind o certitudine. După modelul patentat de Traian Băsescu, Iohannis va face tot posibilul pentru a răsturna actualul Guvern. Cu alte cuvinte, va urma un conflict deschis între preşedinte şi premier, care nu va fi benefic pentru români.

  Oricum, după această campanie electorală ţara este foarte dezbinată. Un conflict deschis între preşedinte şi premier ar adânci această dezbinare.

  Dezbinarea va avea efecte multă vreme de acum înainte. Cei cinci milioane de români care l-au votat pe Ponta nu vor uita prea uşor că favoritul lor a fost învins de cei din diasporă, manevraţi în cel mai ordinar mod posibil de către pedelişti. De asemenea, nu îi vor uita nici pe tinerii care au ieşit ieri seară pe străzile unor oraşe, urlând ca nişte bezmetici ameţiţi de băutură, după ce şi-au vândut voturile pe câteva zeci de lei.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img