More


  “Versus dar împreună”, expoziţie organizată cu succes la Negreşti Oaş

  =

  negresti

  Poveștile României au fost etalate în fotografii spectaculoase prezentate în cadrul celei de-a V-a ediții a expoziției naționale de fotografie ”Versus dar împreună”, al cărei vernisaj a avut loc sâmbătă, la Muzeul Țării Oașului din Negrești-Oaș. La manifestare au fost prezenţi peste 20 de fotografi profesioniști, unii dintre cei mai buni din țară, printre care şi organizatorii expoziţiei, fotografii negreşteni Remus Ţiplea, Emilian Moldovan şi Romeo Komaromi.

  Primul cuvânt din cadrul vernisajului expoziţiei, considerată cea mai reuşită dintre cele organizate până acum, a fost rostit de directorul Casei Orăşeneşti de Cultură, Natalia Lazăr, care a prezentat organizatorii precum şi pe cei circa 20 de fotografi prezenţi. De asemenea, a declarat deschisă ediţia a cincea a expoziţiei “Versus dar împreună”. În continuare, Roxana Pop, directorul de cabinet al primarului oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a transmis mesajul edilului şef. În acest mesaj se arăta că, datorită acestei frumoase expoziţii, în cadrul căreia au fost expuse fotografii care vorbesc despre românii din toată ţara, se vorbeşte la superlativ despre oraşul Negreşti Oaş. Totodată, s-a arătat că ceea ce se întâmplă azi la Negreşti se datorează unei bune colaborări, unei punţi de legătură care leagă Capitala Ţării Oaşului de Capitala României.

  Artistul fotograf Marius Vasiliu, care a expus o pleiadă de fotografii realizate în acest an în Cambodgia, a precizat că se află pentru a doua oară la Negreşti Oaş şi va veni de fiecare dată cu plăcere dacă va fi invitat pentru că se simte ca acasă. “Aici am întâlnit oameni deosebiţi, aici este România pe care ne-o dorim noi şi care ne lipseşte”, a mai arătat artistul. Peste 20 de fotografi au expus în cadrul acestei eveniment. Organizatorii expoziției vin cu colecții de fotografii în care zugrăvesc esența Țării Oașului. Emilian Moldovan a surprins în fotografii un obicei – spectacol al Țării Oașului, nunta. Mai exact, fotografiile surprind în ipostaze uimitoare miresele din zonă. De altfel, o mireasă mândră se află și pe afișul expoziției. Remus Țiplea, fotograful care a făcut furori în toată lumea cu Bulbucații săi, își prezintă, pentru prima oară în public, colecția ”Religiile”, la care lucrează de trei ani. Cel de-al treilea organizator, Romeo Komaromi, expune în fotografii „mnieriul Țării Oașului”, acel albastru greu de descris cu care, pe vremuri, oșenii își zugrăveau casele.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img