More


  Viceprimarul Radu Iancu din Medieşu Aurit, repus în funcţie de Prefectură

  =

  12-12-01-09-26-01medium_004

  Considerând că hotărârea Consiliului Local Medieşu Aurit de a-l revoca din funcţie pe viceprimarul Radu Iancu cuprinde o serie de elemente neconstituţionale, Prefectura Satu Mare a sesizat instanţa de contencios administrativ. Astfel, potrivit înştiinţării nr. 12.965 din 14.11.2014 adresată Consiliului Local Medieşu Aurit şi spre ştiinţă primarului Silviu Zetea, se arată: „Prin prezenta, vă facem cunoscut că la data de 14 noiembrie 2014 a fost sesizată instanţa de contencios administrativ pentru constatarea instanţei, respectiv constatarea nulităţii Hotărârii Consiliului Local Medieşu Aurit nr. 51/10.11.2014 privind revocarea din funcţie a viceprimarului comunei Medieşu Aurit. Potrivit dispoziţiilor art. 3, alin. 3 din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, actul anulat este suspendat de drept, în consecinţă, nu se pot efectua niciun fel de operaţiuni în baza actului atacat”. În consecinţă, că doreşte sau nu primarul Silviu Zetea, viceprimarul Radu Iancu este repus în funcţie până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile.

  Revocat apoi repus în funcţie, viceprimarul Radu Iancu consideră că decizia luată de Prefectura Satu Mare este una cât se poate de normală şi consideră că revocarea sa din funcţie a fost făcută cu intenţia de a dezarma o parte a electoratului din Medieşu Aurit. „Sper, însă, ca după alegeri să conlucrăm împreună atât cu primarul Zetea cât şi cu Consiliul Local pentru bunăstarea comunei şi a locuitorilor ei”, a afirmat ieri Radu Iancu.

  Viceprimarul comunei Medieşu Aurit a fost revocat de funcţie de Consiliul Local în baza unui proiect de hotărâre propus de cinci consilieri şi susţinut de primarul Silviu Zetea, în şedinţa din 10 noiembrie.

  La şedinţa respectivă unul dintre consilierii PDL l-a propus pentru funcţia de viceprimar pe fostul primar Gheorghe Robaş, cel care până nu demult era considerat cel mai slab primar din istoria comunei Medieşu Aurit.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img