More


  Voluntariatul are priză la tinerii sătmăreni

  =

  voluntari

  Fenomenul de voluntariat a devenit de la an la an tot mai vizibil în municipiul Satu Mare. Tinerii fac voluntariat pentru că îi ajută să îşi găsească un loc de muncă, dar o dată ce au un job renunţă la el din cauza că majoritatea angajatorilor nu le mai permit să îşi continue activitatea.

  Nu sunt puţine activităţile organizate de voluntarii de la Asociaţia Act4U, dintre acestea foarte multe destinate tinerilor şi elevilor. Pentru fiecare proiect însă există o echipă care dedică timp şi energie pentru ca activitatea să aibă realmente impact şi să producă o schimbare la nivelul mentalităţii grupului participant.

  Voluntariatul reprezintă o activitate pe care persoana implicată o desfăsoară în mod liber şi conştient, fară a primi în schimbul muncii sale o remuneraţie. De curând, a fost promulgată o lege care recunoaşte activitatea de voluntariat ca experienţă profesională de către angajatori, dar mai sunt încă aspecte care au rămas nerezolvate. Toţi cei care fac voluntariat sunt premiaţi în fiecare an în cadrul evenimentului Gala Voluntarilor, unde se acordă diplome şi premii pentru „Voluntarii anului”, „Coordonatorul anului” şi „Voluntarul anului”. Anul acesta evenimentul va avea loc în 5 decembrie când sătmărenii îi vor putea cunoaşte pe toţi cei care fac ceva pentru comunitatea sătmăreană.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img