More


  Ziua Naţioanlă, sărbătorită în tot judeţul

  - Advertisement -

  prima

  Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în tot judeţul nostru. Cele mai ample manifestări vor avea loc în municipiul Satu Mare. Pe lângă depuneri de coroane, paradă militară şi spectacole, participanţii vor avea parte de 2.500 de porţii de fasole cu cârnaţi pregătite de Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare. Ziua de 1 Decembrie va fi sărbătorită cu fast şi la Carei, Satu Mare şi Tăşnad. Mai fastuos sau mai sobru, Ziua Naţională va fi marcată în fiecare localitate din judeţul Satu Mare.

  3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi
  Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României vor debuta azi, la ora 9.45, cu depuneri de coroane la busturile lui Mihai Viteazu, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu. În jurul orei 11.30 va fi sfinţită noua troiţă ridicată în memoria eroilor români aflată în imediata vecinătate a bustului lui Iuliu Maniu. La ora 12.00 va avea loc ceremonialul oficial, depuneri de coroane şi paradă militară la statuia lui Vasile Lucaciu, moment urmat de un recital susţinut de Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare.

  Programul artistic va începe de la ora 13.00 la scena amenajată în Piaţa 25 Octombrie cu un recital susţinut de cunoscuta interpretă de muzică populară Veta Biriş. În continuare, pe scenă vor urca Marius Ciprian Pop, Petrică Mureşan, Maria Petca Poptean, Georgiana Marina, Nicolae Mureşan, Ioan Dordoi şi Felix Galan, Florentina şi Petre Giurgi, Ansamblul Cununiţa şi Cununiţa Năzdrăvană, Trupa Harp şi Park Folk Grup. Sătmărenii vor avea parte de 3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi pregătite de organizatori.

  De la ora 19.00 va avea loc un super concert marca Talisman, iar programul artistic de la scenă se va încheia cu un foc de artificii. Tot în seara zilei de 1 Decembrie, la Filarmonica “Dinu Lipatti”, de la ora 19.00 va avea loc un concert simfonic cu intrare liberă. De asemenea, vor fi distribuite sătmărenilor aflaţi în Piaţa 25 Octombrie şi circa 3.000 de porţii de cârnaţi cu fasole.

  Şir de manifestări în tot judeţul
  Manifestările dedicate Zilei Naţionale vor debuta la Carei la ora 11.00, la Monumentul Ostaşului Român, cu un Te Deum, depunere de coroane și flori în cinstea eroilor neamului, urmate de o degustare de sarmale. Începând cu ora 17.00, la Casa Comunitară Sf. Ladislau va avea loc un concert extraordinar de folclor susţinut de cunoscutele interprete de muzică populară Veta Biriş şi Ana Holdiş Pop, respectiv de ansamblul Ceatăra. Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.
  În Negreşti Oaş, manifestările se vor desfăşura la Monumentul Eroilor din parcul central al oraşului şi vor debuta la ora 10.00 cu intonarea Imnului Naţional, urmat de ceremonialul religios. În continuare, va fi prezentată însemnătatea istorică a zilei de 1 Decembrie după care va urma ceremonia de depunere de flori şi coroane. Programul artistic va fi prezentat de copiii de la G.P.P. nr. 7 – cântece patriotice, de elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Negreşti-Oaş, clasele a IV-a – montaj literar-muzical şi liceenii de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, precum şi de interpretul local Vlad Belbe.

  La Tăşnad, manifestările vor începe de la ora 11.15, cu vernisajul expoziţiei “Baionete şi săbii din primul şi al doilea Război Mondial” , după care la ora 12:00 va avea loc ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din centrul oraşului. După ora 13:00 preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit şi elevii de la Şcoala Gimnazială din Tăşnad vor pune în scenă un program artistic care cuprinde poezii şi cântece patriotice.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img