More


  Ziua Naţională, sărbătorită altfel la Biblioteca Judeţeană

  =

  bj

  Pentru a marca într-un mod original Ziua Națională a României, Biblioteca Județeană Satu Mare a organizat ieri o serie de manifestări reunite sub titlul sugestiv “România, te iubesc!”. La aceste manifestări au participat circa 200 de preşcolari şi elevi de la două grădiniţe, două şcoli gimnaziale şi un liceu din municipiul Satu Mare. Evenimentul a fost onorat de prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care le-a oferit câte un drapel naţional tuturor preşcolarilor şi elevilor participanţi.

  Iniţiativă apreciată
  În deschiderea manifestării, directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene, Paula Horotan, a arătat că prin organizarea acestei sărbători s-a dorit elaborarea unui program mai special, de suflet, fiind implicate o serie de instituţii de învăţământ din municipiul Satu Mare. “Sărbătorim Ziua Naţională a României într-un mod mai original şi ne dorim să-i atragem pe cei mici spre lectură. Principalele obiective ale activității vizează cultivarea sentimentului de apartenență la ţară și națiune, promovarea simbolurilor naționale (Imn, Drapel, Stemă), stimularea unei atitudini pozitive faţă de simbolurile naționale și perceperea bibliotecii de către participanți ca spaţiu al dialogului şi al afirmării”, a mai spus Paula Horotan.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a lăudat iniţiativa organizării acestui eveniment la Biblioteca Judeţeană. “Consider că trebuie organizate cât mai multe manifestări de acest gen în care să fie implicaţi şi cei mici. Trebuie să-i creştem în spiritul respectului faţă de simbolurile naţionale şi în spiritul românesc. Sper ca astfel de activităţi să aibă ecou în rândurile celor care azi sunt mici, şi sperăm câ peste 15-20 de ani aceştia vor organiza manifestări similare pentru copiii lor . Felicit conducerea Bibliotecii Judeţene pentru această iniţiativă şi vă transmit că veţi avea şi în continuare sprijinul Consiliului Judeţean pentru astfel de manifestări”, a mai spus Adrian Ştef.

  Momente artistice deosebite
  La manifestarea de la Biblioteca Judeţeană au participat circa 200 de preşcolari şi elevi de la Grădiniţa “Voinicelul”, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6, Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială nr. 10, precum şi de la Colegiul Naţional “Ioan Slavici”. Îmbrăcaţi în frumoasele costume populare, preşcolarii şi elevii au interpretat cântece patriotice şi au recitat poezii dedicate Marii Uniri.

  La final, toţi preşcolarii şi elevii au primit câte un drapel din partea Consiliului Judeţean. “Mulțumim Consiliului Județean Satu Mare pentru sprijinul oferit în derularea acestui eveniment. Considerăm că cel mai potrivit dar pentru români, de ziua lor, este cel mai frumos simbol al națiunii, și anume steagul tricolor”, a mai spus Paula Horotan.

  Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană având susţinerea Consiliului Județean Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img