More


  Două noi proiecte de investiţii aprobate la Carei

  - Advertisement -

  consiliu-carei

  Întruniţi ieri în şedinţă ordinară, consilierii locali careieni au aprobat documentaţiile pentru două noi obiective de investiţii. Este vorba despre reabilitarea manejului din parcul dendrologic şi modernizarea sălii de repetiţii a Centrului Cultural. Valoarea acestor două investiţii, care vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, este de 1,3 milioane lei.

  Investiţiile vor fi finanţate prin PNDL
  După obişnuitele şi îndelungatele discuţii provocate de consilierul Ilie Ciută, consilierii locali careieni au aprobat proiectul de hotărâre privind amenajarea şi reabilitarea manejului din cadrul Castelului Karolyi. Apoi a fost aprobat şi proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate privind reabilitarea şi modernizarea sălii de repetiţie a Centrului Cultural. “Au fost aprobate două obiective de investiţii, unul privind reabilitarea manejului, de fapt o continuare a unui proiect transfrontalier, şi unul privind modernizarea sălii de repetiţie. Cu ocazia vizitei de la Carei, vicepremierul Liviu Dragnea ne-a promis că aceste investiţii vor fi finanţate prin PNDL. Vrem să avem documentaţiile pregătite pentru a putea semna contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării. Conform obiceiului, am avut o contradicţie cu consilierul Ciută pe tema diferenţei dintre un manej şi un grajd. Deşi i-am explicat că manejul construit de grofii Karolyi include şi un grajd pentru cai, acesta nu a priceput deloc, insistând în continuare că manejul din parc ar fi un simplu grajd. În cele din urmă, proiectele au fost aprobate de consilierii locali”, ne-a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs. Valoarea totală a celor două investiţii este de circa 1,3 milioane lei.

  Premii pentru elevii olimpici
  Consilierii locali au mai aprobat premierea elevilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale, precum şi a profesorilor îndrumători, alocarea sumei de 15.873 lei în vederea continuării proiectului “Împreună pentru viitorul nostru” la Şcoala Gimnazială nr.1, alocarea unor fonduri pentru pachete de Moş Nicolae şi rectificarea bugetului local. Tot în şedinţa de ieri, consilierii locali au mai aprobat scutirea la plata impozitului pe clădiri a Organizaţiei Caritas, respectiv desemnarea unei comisii pentru organizarea procedurii de recrutare a doi administratori în cadrul societăţilor Pieţe – Parcări SRL şi Cafeneaua Culturală SRL.

  La capitolul Diverse, consilierul Ilie Ciută l-a întrebat la mişto pe consilierul local Ionuţ Oneţ dacă se va face capela din Ianculeşti, după ce premierul Ponta a primit în satul respectiv mai multe voturi decât Iohannis. Consilierul Oneţ l-a pus la punct, întrebându-l de ce îl interesează astfel de lucruri din moment ce nu este niciodată de acord cu proiectele de investiţii.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img