More  AJOFM Satu Mare, de 16 ani în slujba sătmărenilor

  ajofm

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare a împlinit ieri 16 ani de activitate, timp în care s-a aflat permanent în slujba sătmărenilor. Pe 10 decembrie s-au împlinit 16 ani de la prima întâlnire a Consiliului de Administraţie al ANOFM, zi în care, în 1998, s-a înfiinţat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dar şi agenţiile teritoriale judeţene. Printre acestea se numără şi AJOFM Satu Mare care, de la începutul existenţei sale, s-a ocupat intens de asigurarea egalităţii de şanse, de prevenire a creşterii şomajului, de sprijin şi de asigurare a liberei circulaţii a persoanelor care au dorit să lucreze în străinătate, de combatere a discriminării în muncă şi de stimulare a ocupării locurilor de muncă.

  Pentru ducerea lor la îndeplinire, AJOFM Satu Mare a creat programe de ocupare a forţei de muncă, a implementat politici pentru a sprijini aceste programe şi a furnizat servicii de prevenire a şomajului. “”Suntem mândri că în cei 16 ani de activitate, am reuşit să ne îndeplinim majoritatea obiectivelor propuse şi suntem încrezători în ceea ce vom realiza. Doar în acest an am organizat 36 de cursuri de calificare la care au participat 644 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi din care 493 şi-au găsit un loc de muncă. Mulţumesc colegilor noştri pentru modul în care şi-au adus aportul la realizarea acestor obiective, instituţiilor colaboratoare şi, nu în ultimul rand, cetăţenilor şi agenţilor economici din judeţ”, a declarat, la ceas aniversar, directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan.

  Directorul adjunct, Marcel Maruşca, este de părere că realizările AJOFM Satu Mare sunt semnificative. “Cei 4.207 şomeri care şi-au găsit un loc de muncă în cursul acestui an reprezintă doar o parte a succesului activităţii instituţiei noastre”, a mai spus Maruşca.

  Conducerea AJOFM Satu Mare îşi propune să continue şi pe viitor activităţile care au adus succesul instituţiei dar şi promovarea altora care să ducă la dezvoltarea sa, toate acestea venind în sprijinul sătmărenilor.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE