More


  Atac furibund la adresa cuplului Geoană – Vanghelie

  - Advertisement -

  dorel-coica

  Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, s-a lansat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, din calitatea sa de preşedinte al Organizaţiei Municipale Satu Mare a PSD şi de primar al municipiului Satu Mare într-un atac furibund la adresa lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, pe care îi numeşte un „cuplu comic”, iar pe Mircea Geoană l-a catalogat drept „făţarnic”, „distructiv”, „carierist” şi un „nimeni”. Dorel Coica s-a căit în mod public, precizând că regretă că l-a susţinut în 2004 pe Mircea Geoană la şefia PSD şi în 2009 la funcţia de preşedinte al României.

  Coica nominalizează „gaşca” de complotişti
  Dorel Coica a ţinut să îi nominalizeze pe foştii social-democraţi implicaţi într-un complot de destabilizare a PSD. „S-a format un cuplu hilar în politica românească, mai bine zis în cadrul celor excluşi din PSD, mă refer la Geoană şi Vanghelie. Există o frăţie ascunsă între Geoană, între primarul <<Almanahe, care este>>, aceştia au dorit să pună mâna pe conducerea PSD. Acest cuplu care s-a format Mircea Geoană – primarul <<Almanahe, care este>> mi-a amintit comic din istoria cinematografiei, şi mă gândesc aici la Stan şi Bran. Deosebirea dintre cuplul Stan şi Bran, respectiv Geoană – Vanghelie este următoarea: cuplul Stan şi Bran au făcut oamenii să se distreze şi au făcut lumea să râdă. Acest cuplu Geoană – Vanghelie s-au făcut de râs în faţa lumii. Este o diferenţă foarte mare”, a spus Dorel Coica.

  Dorel Coica l-a sprijinit pe Geoană în 2004
  Primarul Dorel Coica a ţinut să facă lumină vizavi de un episod petrecut în anul 2004, atunci când i-a convins pe social-democraţii sătmăreni să îl sprijine la şefia PSD pe Mircea Geoană, în detrimentul lui Ion Iliescu. “Să vă povestesc nişte aspecte pe care nu le ştiaţi despre Mircea Geoană. În 2004 când am fost la Congresul PSD de la Bucureşti cei doi candidaţi erau Ion Iliescu şi Mircea Geoană pentru şefia partidului. Organizaţia din Satu Mare era hotărâtă să îl voteze în continuare pe domnul Iliescu. Şi atunci am avut o reacţie inversă faţă de dorinţa Organizaţiei şi am zis că plec la Bucureşti să îl votez pe Mircea Geoană fiindcă doream o schimbare, trebuia să se încheie epoca Iliescu. Am plecat din mijlocul delegaţiei, am mers pe scenă şi l-am luat pe Mircea Geoană de braţ şi l-am condus în mijlocul Organizaţiei Judeţene să îi convingă pe colegii noştri de la Satu Mare să îl sprijine pe el şi nu pe Iliescu. Mircea Geoană a venit şi ne-a promis solemn că va face ordine în tot ce înseamnă organizaţii PSD în ţară. Organizaţia din Satu Mare a fost convinsă şi dovadă că l-au votat pe Mircea Geoană, care a câştigat la foarte puţine voturi faţă de domnul Iliescu, dovadă că voturile noastre au fost foarte importante”, a precizat edilul şef sătmărean.

  ”Geoană ne-a trădat”
  Preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare a declarat însă că Mircea Geoană i-a trădat pe social-democraţii sătmăreni, în pofida sprijinului acordat. “După câteva luni Geoană a venit la Satu Mare şi exact cum nu ne-am aşteptat aşa a procedat, în sensul că l-a luat în braţe pe preşedintele de atunci, s-au pupat, s-au strâns în braţe şi au spus că sunt ca doi fraţi, ca doi prieteni foarte buni. Deci, efectiv ne-a minţit. Cu toate că nu merita sprijinul şi respectul nostru, noi am fost extreme de corecţi şi ne-am făcut datoria de oameni de partid şi l-am sprijinit pe Geoană ca în 2009 să candideze pe postul de preşedinte al ţării. Toată munca noastră politică de cinci ani de zile a fost irosită într-o noapte, când Geoană s-a dus să îi pupe mâna lui Vîntu. După ce a fost umilit de Traian Băsescu nu s-a liniştit, a crezut că va conduce din nou partidul şi va face ce doreşte”, a arătat Coica.

  Refuz pe linie
  Dorel Coica a ţinut să remarce seria de eşecuri pe care le-a suferit de-a lungul timpului Mircea Geoană din cauza caracterului său. “A început să iasă în presă şi să spună că ar fi foarte bun să iasă secretar general NATO. Ştiţi că nu l-a băgat nimeni în seamă. După aceea s-a autopropus candidatul ideal pentru preşedinţie pentru 2014 pentru că a învăţat foarte multe după umilinţa pe care a tras-o domnul Traian Băsescu. Nimeni nu l-a băgat în seamă. S-a oferit să fie ministru de externe, nu l-a băgat nimeni în seamă. S-a oferit după aceea să preia el conducerea Consiliului Naţional în locul lui Adrian Năstase, dar nu l-a băgat nimeni în seamă. Iar apoi a continuat să comploteze. Şi-a adunat această echipă de saltimbanci, căci aşa îi numesc, şi au încercat să destabilizeze PSD din interior. Un lucru pe care eu nu l-am agreat şi nu îl agreez nici astăzi”, a conchis primarul municipiului Satu Mare.

  Geoană, trimis la Dăbuleni
  Preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD l-a îndemnat pe Geoană să îşi dea demisia din funcţia de senator şi să plece la Dăbuleni pentru a-i sprijini pe cultivatorii de pepeni. “I-aş face o recomandare domnului Geoană. Întrucât este foarte bun în toate, i-aş propune, dacă mai are puţină demnitate, dacă mai are caracter, să îşi depună mandatul de senator, să îl ia pe primarul Almanahe, să meargă la Dăbuleni şi acolo poate să ocupe funcţia de preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de pepeni, datorită calităţilor sale în relaţiile externe poate să îi sprijine pe cultivatorii de pepeni în relaţia cu producătorii de răsaduri din Bulgaria şi Turcia”, a precizat Coica.

  Edilul şef sătmărean a concluzionat: “Pentru mine domnul Geoană este un nimeni. Îmi pare extrem de rău că am crezut în el când l-am sprijinit pentru că s-a dovedit a fi un făţarnic, un tip distructiv, un tip care este carierist, care nu şi-a urmărit decât interesul propriu”.

  PSD rămâne unit
  Dorel Coica susţine că PSD va rămâne un partid unit şi în continuare, în pofida complicităţilor cuplului Geoană-Vanghelie. “Nu îi va urma nimeni pe Geoană şi pe Vanghelie. PSD este un partid serios. Nu neg că şi în PSD sunt oameni care ar trebui să îşi vadă de altceva, da în PSD sunt oameni foarte serioşi, în care eu cred şi sunt convins că nimeni nu va adera la acest grup de infractori. Sunt convins că actuala conducere va face curăţenie, se va reforma, iar lucrurile vor merge foarte bine în viitor”, a spus Dorel Coica.

  Mai mult, edilul şef sătmărean susţine, cu subiect şi predicat, că este chiar primul care se oferă să fie analizat în faţa colegilor de partid. “Peste tot se cunosc oamenii care nu au imagine bună la populaţie. Poate ar trebui să încep cu mine, să mă analizez eu, să văd dacă am fost un bun preşedinte, dacă mai pot să fiu un bun preşedinte. Exemplul personal o să-l aplic, când colegii mei o să considere că nu am condus foarte bine bineînţeles fac un pas înapoi. Aşa mi se pare corect, lăsăm pe alcineva să vină“, concluzionat Dorel Coica.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img