Cadouri inteligente la preţuri rezonabilecompas

Cumpărăturile şi alegerea cadourilor pentru copii reprezintă pentru unii părinţi un adevărat prilej de bucurie, iar pentru alţii o adevărată provocare. Şi asta pentru că magazinele de specialitate oferă o gamă largă de jucării, iar alegerea nu este una deloc uşoară. Cel mai nou trend în materie de jucării sunt așa-numitele “jucării inteligente” potrivite pentru copiii activi care se plictisesc repede şi au multă energie.

Cărțile de colorat sau mașinuțele fără efecte sunt deja istorie. Moșul este nevoit să țină pasul cu tehnologia și să le respecte dorințele copiilor. Are însă de unde alege. Spiridușii au lăsat în magazine cele mai atractive jucării inteligente, care nu doar că stimulează inteligența, dar sunt și foarte potrivite pentru copiii energici. Diana Jurje, reprezentantul magazinului de jucării Compas, ne-a declarat că părinții preferă să le cumpere copiilor ceea ce își doresc, chiar dacă jucăriile sunt puțin mai scumpe. “ În principal sunt căutate jucăriile educative şi cele care sunt promovate la televizor, cele care reprezintă personaje din desenele animate sau eroii preferaţi din filmele de animaţie. Avem în magazin jucării care cântă, care îi învaţă pe copii culorile, sunetele animalelor, chiar şi o limbă străină. Cu siguranţă că aceste jucării au efect pozitiv asupra dezvoltării personalităţii celor mici”, ne-a mărturisit Diana Jurje.

O mamă care se afla la cumpărături consideră că jucăriile sunt cele mai potrivite modalități de învățare, mai ales când copiii sunt mici și abia descoperă universul culorilor și al sunetelor. “Caut un cadou pentru băieţelul meu de cinci ani. Aş vrea să îi cumpăr jucăriile care îi plac, cele cu tot felul de efecte, dar îmi doresc să îi fac cadou şi cărţi de colorat pentru că trebuie să existe un echilibru”, a declarat tânăra mămică. Cadourile cele mai potrivite sunt cele care atrag atenția și îi provoacă pe copii să învețe jucându-se. Pentru această distracție părinții trebuie să scoată din buzunar între 30 și 400 de lei. Cei care își permit pot cumpăra chiar și câte trei, patru jucării, însă nu trebuie să uite că jucăriile nu compensează atenția și iubirea.|

Pentru o păpuşă care cântă şi dansează, părinţii ar putea scoate din buzunar 200 de lei, în timp ce o maşină de curse cu baterii şi telecomandă care este creată după maşinile de curse reale poate ajunge chiar şi până la 350 de lei. Cadourile pe care le cumpărăm trebuie să fie în primul rând educative. Pentru cei mai micuți sunt recomandate jucăriile muzicale sau formele geometrice, în timp ce pentru copiii de peste trei ani sunt recomandate jucăriile care stimulează creativitatea. Școlarii își doresc de cele mai multe ori jucării care îi ajută să descopere lumea și să se familiarizeze cu activitatea pe care o vor întreprinde în viitor.

Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts