More


  Colaborare între elevii sătmăreni şi colegii lor din Balta Albă, Ucraina

  - Advertisement -

  Elevii din judeţul Satu Mare vor avea posibilitatea de a cunoaşte mai bine tradiţiile şi obiceiurile românilor care trăiesc în Ucraina, în timp ce elevii ucraineni sunt invitați să viziteze judeţul Satu Mare. Autorităţile au facilitat această colaborare printr-un proiect prin care se doreşte intesificarea schimburilor culturale, dar şi crearea unei legături puternice între cele două comunităţi.

  O delegaţie ucraineană a semnat azi protocolul de colaborare care va facilita schimbul cultural dintre Şcoala din localitatea Biserica Albă din Ucraina şi Şcoala cu clasele I-VIII “Bălcescu-Petofi”. Iniţiativa a aparţinut fostului director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Felician Pop, fiind susţinută de conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare. La semnarea protocolului a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

  În Maramureșul istoric trăiesc 40 de mii de români care şi-au păstrat de-a lungul anilor tradiţiilor şi obiceiurile. Cu toate acestea autorităţile ucrainene îşi doresc ca prin astfel de proiecte comunitatea de români din Ucraina să simtă că românii din România nu i-au uitat şi că pot realiza proiecte fructuoase împreună.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img