More


  Doru Tukacs şi Mircea Condor, condamnaţi la ani grei de închisoare

  - Advertisement -

  tukacs-1

  Interlopii sătmăreni Doru Tukacs și Mircea Condor au fost condamnaţi la ani buni de închisoare de Curtea de Apel Alba Iulia. Cei doi făceau parte dintr-o reţea internaţională de traficanți de utilaje agricole. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

  Curtea de Apel Alba Iulia i-a condamnat pe membrii unei rețele internaționale de traficanți de utilaje agricole, din care făceau parte interlopii sătmăreni Doru Tukacs și Mircea Condor, la ani grei de închisoare. Astfel, Dorel Tukacs a primit 4 ani și 6 luni, din care se scad cele 5 luni petrecute în arest preventiv, în timp ce Mircea Condor a fost condamnat la 9 ani, 11 luni și 11 zile. Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

  Potrivit procurorilor DIICOT, în urmă cu doi ani, gruparea a furat utilaje din ţări precum Franţa, Olanda, Italia şi Grecia, lideri fiind Antonio Vechiolla şi Florin Radu Liptak. Treptat, reţeaua infracţională s-a lărgit prin atragerea de noi membri, care aveau atribuţia de a identifica utilajele agricole, modalitatea de păstrare şi depozitare folosită de proprietari şi căile de acces pentru pătrunderea în efracţie, de a neutraliza sistemele de alarmă şi a verifica dacă utilajele erau prevăzute cu sistem GPS. Doar după executarea acestor operaţiuni, membrii grupului treceau la furtul efectiv. Potrivit procurorilor, după executarea acestor operaţiuni, membrii rețelei sustrăgeau utilajele şi întocmeau în fals facturile şi documentele de transport, necesare introducerii în România.

  Liderii grupului contactau firmele de trasport şi identificau potenţialii cumpărători. Utilajele erau valorificate de către inculpaţi la preţuri mult sub valoarea reală, după contrafacerea seriilor de identificare.

  ”După arestarea a 7 inculpaţi, activitatea infracţională a grupării a continuat în aceeaşi manieră, fiind condusă de către inculpaţii Dărămuş Andrei-Vasile şi Irimia Cornel-Daniel. Valoarea prejudiciului produs este de aproximativ 4.500.000 euro”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Hunedoara.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img