More


  Expoziţie dedicată lui G.M. Zamfirescu la Casa de Cultură care-i poartă numele

  - Advertisement -

  SAVO

  Elevii sătmăreni au avut ieri ocazia să afle cine este omul de cultură G.M. Zamfirescu, al cărui nume îl poartă Casa de Cultură a municipiului reşedinţă de judeţ. Totodată au aflat şi câteva detalii despre viaţa şi opera scriitorului. Evenimentele au rolul de a trezi interesul tinerilor pentru literatură şi pentru cultura sătmăreană.

  Asociaţia SAVO – Scrieri ale Vechiului Oraş, în colaborare cu Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu”, au organizat o expoziţie în care au fost reliefate câteva aspecte ale scriitorului şi omului de cultură George Mihail Zamfirescu. La vernisajul expoziţiei, care a avut loc ieri, au participat câţiva elevi din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu care au pregătit câteva materiale despre viaţa şi opera scriitorului. Organizatorii au vorbit despre impactul pe care l-au avut scrierile acestuia în cultura sătmăreană. Pentru anul viitor, Asociaţia SAVO are în plan organizarea unui eveniment expoziţional care să le amintească sătmărenilor de prima atestare documenatară a oraşului Szatmar.

  Participarea tinerilor la acest tip de evenimente este extrem de redusă, aceştia preferând manifestările tip miss sau concertele de muzică. Anul acesta Asociaţia SAVO a organizat cinci evenimente culturale destinate să promoveze mai ales în rândul tinerilor istoria şi cultura sătmăreană, însă se pare că acestea nu au impactul dorit.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img