Friesland şi-a închis fabrica de la Careifriesland

Producătorul de lactate FrieslandCampina va finaliza în această săptămână transferul producţiei de la fabrica din Carei (Satu Mare) la cea din comuna Baciu (Cluj), însă doar pe cea de telemea, producţia de caşcaval fiind subcontractată unor producători locali.

“A fost cea mai bună soluţie pentru brânza noastră telemea să o producem într-o singură unitate, în Cluj. Înainte făceam telemea în mai multe locuri şi s-a dovedit ineficient şi din nefericire pentru Carei am decis că este mai bine să oprim producţia, decizie pe care am anunţat-o în mai. De atunci şi până acum, Carei a produs mai multă brânză decât de obicei, pentru că la început am transferat producţia de la Cluj la Carei pentru a optimiza unitatea din Cluj. Acest proces s-a încheiat, iar săptămâna aceasta toată producţia din Carei se va muta la Cluj. Până la sfârşitul anului unitatea din Carei va fi închisă complet”, a declarat pentru MEDIAFAX Jan Willem Kivits, directorul general al subsidiarei din Romnia a grupului olandez FrieslandCampina. Investiţiile în echipamente şi optimizarea proceselor la fabrica din Cluj s-au ridicat la 600-700.000 euro.

În fabrica din Carei lucrau circa 130 de angajaţi, doar câţiva dintre ei, care deţineau poziţii cheie, fiind transferaţi la Cluj. Angajaţii de la Carei vor primi sprijinul companiei în conformitate cu contractul colectiv de muncă. Închiderea fabricii de la Carei a însemnat şi renunţarea la producţia de caşcaval în propriile fabrici, acest produs urmând să fie fabricat sub contract cu alţi producători din România. “La Carei produceam şi caşcaval, dar am decis să fabricăm acest produs în colaborare cu alţi producători. Vrem să ne concentrăm pe lucrurile pe care ştim să le facem cel mai bine, şi acestea sunt laptele, băuturile (sana, kefir, lapte bătut) şi telemeaua. Asta înseamnă creştere pentru companie. Sunt alţi producători care se pricep mai bine şi colaborăm cu ei. Toate produsele pe care le comercializăm sunt fabricate în România”, a menţionat Kivits.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts