Haos şi panică la Centrul Alexandru din Careicamin1
Ancheta demarată de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru din Carei a scos la iveală un adevărat haos. Directorul centrului, Gheorghe Pop, nu a putut prezenta oamenilor legii un inventar al bunurilor instituţiei aflate în exploatare. Cu alte cuvinte, sub conducerea sa nu a fost ţinută o evidenţă clară al bunurilor ce formează patrimoniul Centrului Alexandru. Dându-şi seama de gravitatea faptelor, directorul Gheorghe Pop s-a panicat şi a încercat să-i transforme gestionari ad-hoc pe unii dintre angajaţii fostului cămin de bătrâni din Carei. Spre ghinionul său, aceştia au refuzat să îşi asume asemenea responsabilităţi, pe care de fapt nu le-au avut niciodată. În lipsa unui inventar, nu este prea clară nici situaţia bunurilor care au fost casate.

Poliţiştii au mai constatat şi alte numeroase nereguli, în special legate de modul de gestionare a combustibililor alocaţi centrului. Pe măsură ce poliţiştii aprofundează ancheta, ies la iveală alte şi alte nereguli din activitatea directorului Gheorghe Pop. Poliţiştii au deschis deja un dosar penal în acest caz, în care s-ar putea să fie învinuite chiar mai multe persoane, nu doar directorul Gheorghe Pop.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare s-a autosesizat despre numeroasele nereguli existente la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Alexandru din municipiul Carei în urma anchetelor publicate de cotidianul Gazeta de Nord-Vest. Ziarul nostru a arătat inclusiv faptul că directorul Gheorgeh Pop a luat merele de la gura asistaţilor, punându-le la fermenntat şi intenţionând să facă din ele pălincă.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts