More


  Poliţiştii le-au puşcat dosare penale “comercianţilor” de petarde

  - Advertisement -

   

  petarde

  Vânzătorii de petarde nu au avut o viaţă tocmai uşoară în aceste zile. Şi asta pentru că poliţiştii sătmăreni au dat iama în zonele în care comercianţii îşi duc veacul. Aşa se face că mai mulţi vânzători s-au ales cu dosare penale. Nu au scăpat nici persoanele care avea asupra lor petarde ilegale, cărora poliţiştii le-au puşcat câte un dosar penal.

  Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat sâmbătă o acţiune în vederea combaterii comerţului ilegal cu obiecte pirotehnice. Cu această ocazie, în incinta Pieţei de alimente nr.1 din municipiul reşedinţă de judeţ a fost identificat Ioan S. , de 33 de ani, care oferea spre vânzare cantitatea de 9.735 bucăţi petarde din categoria II . Din această categorie fac parte articolele pirotehnice de divertisment destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni.

  Şi poliţiştii din Tăşnad au identificat sâmbătă pe raza localităţii doi minori, în vârstă de 16 şi respectiv 17 ani, care aveau asupra lor petarde. Unul dintre ei avea asupra sa 57 bucăţi petarde, iar celălalt 46 de bucăţi, toate fiind marca Tropic Piccolo Corsar K0201s. Cantităţile menţionate au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

  În cauze se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzută la articolul 37 litera a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, articol care stipulează: constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

  În cadrul acţiunilor desfăşurate miercuri pe raza municipiului Satu Mare, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat o femeie, în vârstă de 55 de ani, care oferea spre vânzare, în incinta Pieţei alimentare nr.1 din municipiu, cantitatea de 400 bucăţi petarde din categoria II. Din această categorie fac parte articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, iar sătmăreanca este cercetată în stare de libertate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute la articolul 37 litera a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, articol care stipulează că, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img