More  Internetul abundă de sfaturi despre cum să fentezi RCA-ul

  rca

  Mediul virtual abundă de sfaturi despre cum să fentăm taxele de orice tip. În special RCA-ul. Unele site-uri exemplifică, cu lux de amănunte, cum se poate fenta plata unor taxe considerate aberante. Culmea, toate aceste sfaturi sunt mai mult decât utile. Semn că românii găsesc mai mereu calea de a fenta sistemul.

  Cum să fentăm RCA-ul?!
  Pe site-ul 4tuning.ro ni se descrie cum putem să fentăm plata RCA-ului. Cel puţin în cazul tinerilor sub 30 de ani acest sstem funcţionează din plin. “Dacă cumva ai sub 30 de ani, e cam nasol pentru tine. Pentru că ăştia de la asigurări s-au gândit că accidentele se produc în special atunci când la volan este cineva fără experienţă, adică cineva care are sub 30 de ani. Vârsta este principalul factor al preţului unui RCA. După care urmează anul în care ţi-ai obtinut permisul de conducere. Cea mai proastă variantă este să fii cât mai tânăr şi să fi obţinut permisul de curând. Adica dacă ai 18 ani şi abia ţi-ai luat permisul de conducere, pentru o maşină cu motor 1.3 plăteşti cea mai ieftină asigurare RCA, adică vreo 2.400 de lei pe an. Scurt. În schimb, dacă o treci pe numele bunicului în vârstă de 64 de ani, vei avea ceva reduceri la impozit, dar şi la restul taxelor. Adică în loc de 2.400 de lei, vei plăti asigurarea numai 135 de lei pe an. E ceva diferenţă, nu?”, se arată pe site-ul în cauză.

  Înmatricularea maşinii în Bulgaria, o altă şmecherie
  Există şi alte şmecherii propuse de cei de la 4tuning.ro. Este vorba despre înmatricularea maşinii în Bulgaria. Există chiar sătmăreni care lucrează la stat şi au maşini înmatriculate în Bulgaria. “Pasul care va prinde din ce în ce mai mult teren este… Bulgaria. Taxe mici, fără bătăi de cap, circuli fără probleme. Dar şi Bulgaria are păcatele ei: maşini furate, acte false şi aşa mai departe. Pe semne că viitorul şoferilor din România este o trecere a bunicilor în acte şi atât. Este singura şi cea mai bună soluţie pentru cei care nu au împlinit 30 de ani”, se mai arată în sursa citată.
  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE