Isteria declanşată de portretul robot s-a mai domolitportret omor

Portretul robot făcut public în urmă cu o săptămână de anchetatori a declanşat o nouă isterie în cazul uciderii cu bestialitate a actriţei sătmărene Gabriela Dorgai. Zeci de sătmăreni sunau zilnic la 112 pentru a sesiza Poliţia despre vecini, cunoscuţi şi prieteni care ar avea semnalmentele portretului robot. Isteria pare să fi scăzut în intensitate în ultimele zile. Potrivit conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, în această săptămână s-au înregistrat doar două, cel mult trei, sesizări pe zi.

Sesizările sătmărenilor, în scădere
În zilele imediat următoare publicării portretului robot, poliţiştii au primit zeci de sesizări privind aşa-zisa identitate a criminalului. Numeroşi sătmăreni şi-au reclamat vecini, cunoscuţi, dar şi simpli trecători pe stradă, susţinând că ar avea semnalmentele făcute publice de anchetatori. Niciuna dintre sesizările înregistrate nu s-a confirmat.

Pe măsură ce au trecut zilele, spiritele s-au mai calmat. “După ce s-a publicat portretul robot s-a creeat o adevărată isterie. Am fost sunaţi zilnic de zeci de sătmăreni care ne indicau tot felul de suspecţi. Niciuna dintre piste nu s-a confirmat, poliţiştii pierzându-şi pur şi simplu vremea. În ultimele două zile au mai sunat vreo două-trei persoane. Se pare că isteria a trecut, iar acum vom fi lăsaţi să lucrăm efectiv la anchetă şi să umblăm după lucruri serioase. Ar fi fost frumos să-l prindem pe criminal în urma semnalărilor venite din partea cetăţenilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat din păcate”, ne-a declarat şeful IPJ Satu Mare, comisarul şef Florentin Vlad.

Un portret-robot vag
Potrivit comunicatului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, criminalul are vârsta de aproximativ 30- 35 de ani şi înălţimea de circa 1,8 m. Celelalte semnalmente ale criminalului comunicate de procurori sunt: constituție corporală normală cu umeri lați și pumnii mari; tenul pielii normal, forma feței triunghiulară(alungită), scobit în obraji; urechile mari și puțin depărtate; părul de culoare închisă tuns mai scurt pe părțile laterale și cu linia de inserție a părului pe frunte în V sau circulară în sus; ochi mari cu sprâncenele arcuite și groase; posibil cu nasul mare și cu vârful ascuțit; îmbrăcat cu o jachetă de culoare închisă și pantaloni de jeans de culoare deschisă.

Victima putea fi salvată
Reamintim cititorilor noştri că duminică, 9 noiembrie, sătmăreanca Gabriela Dorgai, în vârstă de 41 de ani, mamă a unei fete de 17 ani şi actriţă la Secţia română a Teatrului de Nord Satu Mare, a fost omorâtă şi violată în centrul municipiului Satu Mare. Tragedia s-a produs, cel mai probabil, în jurul orei 22.00, atunci când unul sau mai mulţi autori au tras-o efectiv de pe dig, au dezbrăcat-o şi au omorât-o pe actriţă pe malul Someşului. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a confirmat infracţiunea de omor, dar nu a dat mai multe detalii, ancheta fiind în plină desfăşurare. Cert este faptul că scopul infracţiunii a fost de la bun început cel de viol şi crimă, în condiţiile în care poşeta, în care se aflau bani şi alte bunuri, a rămas intactă. Revoltător este faptul că mai mulţi martori, care au trecut prin zonă în momentul comiterii crimei, nu au intervenit şi nici nu au sesizat Poliţia.

Un nou atac în noaptea următoare
În noaptea următoare, o altă femeie a fost atacată de un bărbat de 40 de ani, cu glugă pe cap şi cu rucsac pe spate. Individul a fost înregistrat de camerele video în timp ce încerca să sugrume o femeie, în vârstă de 55 de ani. Totul s-a întâmplat la capul Podului Decebal, în apropierea sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare. Femeia a scăpat cu viaţă după ce i-a dat în cap agresorului cu o ladă, individul fugind pe mijlocul podului. Anchetatorii iau în calcul şi varianta ca atacatorul femeii să nu fie una şi aceeaşi persoană cu ucigaşul actriţei Gabriela Dorgai.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts