More


  Maestrul Rudolf Fatyol, omagiat la 30 de ani de activitate

  - Advertisement -

  fatyol1

  Camerata Consonantia a susţinut ieri un extraordinar concert la Filarmonica Dinu Lipatti din municipiul Satu Mare cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate solistică a maestrului violonist Rudolf Fatyol. Recitalul a cuprins G.F. Handel – concerto op.6 nr.4 în la minor, A. Vivaldi – concerto op.7 nr.4 în la minor, F.M. Veracini – concerto în si bemol major, A. Vivaldi – concerto II op.7 în sol major şi G. Sammartini – concerto în do major. Spectatorii care au umplut sala până la refuz au răsplătit cu numeroase aplauze prestaţia artiştilor conduşi de violonistul Rudolf Fatyol. În public au fost prezenţi politicieni, directori de instituţii publice, oameni de afaceri, oameni de cultură şi simpli sătmăreni.

  După două bisuri, îndelung aplaudate, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, George Vulturescu, i-a înmânat maestrului Rudolf Fatyol o diplomă de recunoaştere din partea Ministerului Culturii. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, însoţit de vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl, i-au oferit maestrului un coş cu flori şi o diplomă de excelenţă. Preşedintele Adrian Ştef l-a felicitat pe directorul Filarmonicii Dinu Lipatti pentru contribuţia adusă la dezvoltarea muzicii sătmărene, arătând că acesta reprezintă cu multă cinste judeţul Satu Mare în deplasările sale în străinătate.

  fatyol2

  Maestrul Fatyol le-a mulţumit celor prezenţi pentru că au fost alături de el în acest moment aniversar. De asemenea, le-a mulţumit careienilor prezenţi în sală, în frunte cu primarul Eugen Kovacs. Concertul s-a încheiat cu o piesă interpretată de maestrul Rudolf Fatyol în amintirea fratelui său decedat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img