Marş împotriva SIDA în municipiul Satu MareSIDA

SIDA rămâne una dintre cele mai grave boli ale secolului XXI. Pentru a-i face pe sătmăreni să conştientizeze riscurile la care se expun, voluntarii Crucii Roşii au organizat ieri o serie de activităţi în Piaţa 25 Octombrie. Tinerii au făcut cunoscute metodele de contracepţie şi au mărşăluit cu pancarde pe care erau inscripţionate mesaje anti SIDA.

Lipsa de informare, dar şi inconştienţa fac victime în fiecare zi în toate colţurile lumii. Până acum nu s-a găsit un leac care să vindece SIDA, dar cu ajutorul campaniilor de informare şi conştientizare se poate stopa răspândirea acestei boli. Rodica Borlan, directorul Filialei Crucea Roşie Satu Mare, consideră că aceste activităţi sunt importante mai ales în rândul tinerilor. “ E important să îi facem pe tineri şi nu numai să conştientizeze că acest flagel se răspândeşte pe zi ce trece, iar consecinţele sunt dureroase”, a declarat Rodica Borlan.

Voluntarii Crucii Roşii din Satu Mare au împărţit ieri prezervative, au stat de vorbă cu cetăţenii şi s-au organizat într-un marş pentru a atrage atenţia asupra mesajului pe care campania îl transmite. “Am decis să mă alătur acestui marș deoarece sunt prea mulți tineri care nu cunosc riscurile la care se expun. Folosirea unui prezervativ ne poate salva viața!”, a mărturisit unul dintre voluntarii Crucii Roşii.

La ora actuală, cea mai bună armă împotriva acestei boli rămâne prevenirea. Un exemplu relevant în acest sens este cel al tânărului de 28 de ani din localitatea Segarcea, infectat cu HIV care a murit săptămâna trecută, dar a infectat alte două persoane cu care a întreţinut relaţii sexuale. Una este în spital în stare gravă. Tânărul de 28 de ani nu doar că a ţinut ascuns că era seropozitiv, dar şi-a făcut mai multe tatuaje atât în ţară, cât şi în străinătate. Acum, prietenii şi întreaga comunitate din Segarcea îl condamnă şi îl consideră un criminal.

Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts