More


  Moşul a mers cu tolba plină la Negreşti-Oaş

  - Advertisement -

  negresti01

  Moș Nicolae a sosit sâmbătă cu tolba plină de daruri pentru miile de copii din Negreşti-Oaş, aducând cu el un spectacol extraordinar al Găştii Zurli, dar şi atmosfera de sărbătoare, prin aprinderea iluminatului ornamental. Tonul distracţiei a fost dat de primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca. Edilul şef a dansat pe scenă alături de copii, fiind asistată de cei mici şi la aprinderea sistemului de iluminat ornamental. Bradul a fost împodobit și în acest an lângă Catedrala Ortodoxă, însă aproape toți copacii din zona centrală a orașului s-au umplut de lumini.

  Mii de copii fericiţi la Negreşti-Oaş
  Mii de copii însoțiți de părinți sau bunici s-au adunat încă de la ora 14.30 în centrul orașului Negreşti-Oaş pentru a se bucura de spectacolul oferit de Gașca Zurli, coordonată de Mirela Retegan. “Este un maraton în judeţul Satu Mare, două spectacole în municipiul Satu Mare şi unul în Negreşti-Oaş, unde am vrut neapărat să ajungem pentru că am fost şi anul trecut de Sfântul Nicolae, şi vrem să devină o tradiţie ca Gaşca Zurli să ajungă de Sfântul Nicolae pentru toţi copiii cuminţi din Negreşti. Vrem neapărat să le spunem copiilor din Negreşti că îi iubim foarte tare şi că până la anul de Sfântul Nicolae să ne vedem şi la vară şi să le dorim oamenilor mari din Negreşti-Oaş să aibă sărbători frumoase şi copii sănătoşi”, a declarat Mirela Retegan.

  Moş Nicolae a venit negreşit
  După ce au cântat și au dansat, copiii au făcut cunoștință cu Moș Nicolae, care a urcat pe scenă și i-a rugat să treacă pe la camera cu daruri lângă bradul împodobit în sediul Primăriei Negreşti Oaş, de unde și-a primit fiecare cadoul. Unii bucuroși nevoie mare la vederea Moșului, iar cei mai mici puțin speriați, toți au mulțumit în final pentru darurile oferite de Moșul Primăriei. “Dragi negreşteni, de la mic la mare, iată că în ziua de Sfântul Nicolae avem deosebita plăcere să fim împreună cu toţi şi să ne bucurăm în această minunată zi specială pentru copiii noştri, dar este la fel de emoţionantă şi pentru cei mici şi pentru cei mari, şi pentru cei ce oferă şi pentru cei ce primesc. Cred că este momentul în care noi, cei mari, ne arătăm dragostea şi preţuirea pentru ce avem noi mai frumos şi mai sfânt: copiii noştri. De aceea, Primăria, Consiliul Local, Casa de Cultură dorim să oferim copiilor noştri o seară de neuitat, în care deschidem luna sărbătorilor frumoase pentru oraşul nostru”, a declarat Aurelia Fedorca.

  negresti02

  Mii de luminiţe pentru copii, părinţi şi bunici
  După ce au primit darurile, copiii s-au distrat cu Mister Nicu, iar în final, cum s-a lăsat seara, s-au bucurat de aprinderea luminilor pe brad. Primarul Aurelia Fedorca i-a mulţumit Moşului pentru că a trecut pe la copiii din Negreşti – Oaş şi i-a felicitat pe cei mici pentru că au fost cuminţi în acest an. Apoi, drept semn de recunoştinţă, primarul Aurelia Fedorca le-a făcut un cadou celor mici: aprinderea iluminatului de sărbători.

  Toţi copiii, părinţii şi bunicii au aplaudat intens atunci când peste Negreşti Oaş s-a aşternut spiritul sărbătorilor de iarnă.

  Moşul nu a uitat nici copiii bolnăviori
  După ce a oferit cadouri miilor de copii care au participat la spectacolul cu Gașca Zurli, Moș Nicolae și-a tras puțin sufletul și a trecut și pe la copiii bolnavi, internați la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș. Moșul a smuls de la micuții bolnavi priviri pline de uimire și lacrimi de fericire. Cei mai mari, au promis să fie cuminți și anul viitor, cei mai mici nu au reușit să spună decât ”Mulțumesc, Moșu!”. Lacrimi de fericire au curs și din ochii unor doamne inernate la secția Îngrijiri paleative, care au rămas surprinse să vadă că Moșul și-a adus aminte și de ele.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img