More


  Moşul de la Consiliul Judeţean a venit cu desaga plină

  - Advertisement -

  desaga

  Moșul a venit mai devreme pentru cei mici de la Centrul de recuperare a Copilului cu Handicap. Copiii au învățat poezii și colinde pentru a-i demonstra Moșului că merită cât mai multe cadouri. Moșul a avut și două ajutoare de nădejde, respectiv președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Ştef şi Mircea Govor. Cei doi au dorit să fie ieri alături de copiii cu nevoi speciale, demonstrând astfel că instituţia pe care o reprezintă acordă o atenţie deosebită semenilor noştri cu care viaţa nu a fost la fel de darnică. Acțiunea de ieri a fost organizată de Consiliul Judeţean, prin Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului.

  O şansă pentru copiii cu handicap
  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a făcut eforturi pentru care toate centrele speciale aflate în subordine să devină instrumente prin care copiii cu nevoi speciale să aibă o şansă la o viaţă normală. “Aţi pregătit un cadru perfect pentru ca Moşul să poată să vă viziteze şi vreau să vă asigurăm că suntem alături de dumneavoastră. Încercăm să vă alinăm suferinţa, pentru faptul că poate viaţa nu a fost la fel de generoasă cum a fost cu noi, ceilalţi. Vreau să înţelegeţi că sprijinul există din partea judeţului Satu Mare şi a Consiliului Judeţean. Ba, mai mult, noi susţinem funcţionarea acestui centru şi a sistemului de protecţie socială din judeţul Satu Mare. Dar ne-am gândit, eu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, să fim şi ajutori de Moş şi ne bucurăm că ne-aţi primit aici alături de dumneavoastră. Suntem conştienţi de suferinţa dumneavoastră şi vrem să susţinem această integrare a acestor copii care sunt minunaţi, şi au un suflet mare, care pot deveni un sprijin pentru societatea noastră”, a declarat Adrian Ştef.

  Sprijin necondiţionat din partea CJ
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a ţinut să le mulţumească copiilor pentru primirea călduroasă, dar şi tuturor angajaţilor implicaţi în buna desfăşurare a activităţilor din aceste centre. “Dragi copii, sărbătorile iernii sunt dedicate în mod special vouă. Noi am venit în mijlocul vostru, dragi copii, în calitate de ajutor de Moş şi am venit cu mult drag. Protecţia Copilului este instituţia care are grijă de copiii cu probleme. Pentru acest lucru vreau în mod special să îi felicit pe cei care se ocupă de această instituţie. Pentru tot ceea ce faceţi pentru ca aceşti copii să aibă o şansă la viaţă, o şansă de integrare în societate, vă mulţumim din suflet şi vă asigur de tot sprijinul nostru. Vom fi alături de dumneavoastră şi de aceşti copii minunaţi care au nevoie de ajutorul nostru. Să aveţi parte de sărbători frumoase, iar Moşul să vină cu daruri cât mai multe.

  Sute de cadouri pentru copii
  Un număr de 780 de cadouri vor fi oferite de Consiliul Județean tuturor celor care se află în grija sistemului social sătmărean. Conducerea Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului va organiza în continuare astfel de activități în toate centrele și casele de plasament din județ. “Am organizat un eveniment special pentru copiii speciali din Centrul de recuperare a Copilului cu Handicap, centru care este frecventat de 59 de copilaşi. Am dorit să le facem o mare bucurie, să vină Moşul cu daruri, cu caleaşca, să simtă şi ei euforia sărbătorilor. Seria de evenimente de acest gen vor continua şi în celelalte 14 case. Toată săptămâna vom merge cu Moşul şi cu caleaşca sa în tot judeţul”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Eugenia Ardelean.

  Bucurie specială a unor copii speciali
  În ciuda dificultăților cu care se confruntă, copiii cu dizabilități au demonstrat ieri că se bucură la fel ca toți ceilalți de magia sărbătorilor de iarnă. Moșul a venit într-o caleașcă albă, însoțit de spririduși. De cum l-au văzut, cei mici s-au înghesuit să îl salute și să îi demonstreze că au fost cuminți și ascultători tot anul. Cei mai curajoși dintre ei s-au așezat în brațele moșului și i-au recitat o poezie, toate pentru a se asigura că vor primi cadourile mult așteptate. Pe lângă conducerea județului, cei mici au primit și vizita unor colegi de-ai lor de la Școala „Constantin Brâncoveanu”.

  Silvia Spanciu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img