More


  Negreșteanul Andrei Bud, premiat de Ministerul Educației

  - Advertisement -

  bud

  Olimpicul Andrei Bud, originar din Negrești-Oaș, se numără printre cei 122 de elevi premiați la olimpiadele și concursurile internaționale organizate în țară sau în străinătate în anul 2014 care vor fi premiaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru rezultatele obţinute.

  Andrei Bud se poate mândri cu un palmares impresionant în domeniul matematicii. Astfel, în 2011 a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Apoi, în 2013 a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori. La începutul lunii mai 2014, negreşteanul s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Balcanică de Matematică, o competiţie ce s-a desfăşurat la Pleven (Bulgaria). La Olimpiada Internațională de Matematică ce a avut loc în acest an în Africa de Sud, Andrei Bud a câștigat medalia de argint. De asemenea, în data de 18 octombrie, Andrei Bud a fost selectat să participe la un concurs de informatică organizat de Association for Computing Machinery (ACM) cu sprijinul IBM.

  Valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiați la olimpiadele internaționale pe obiecte de învățământ sunt: premiul special pentru medalia de aur – 12.545 lei, premiul I – 9.720 lei, premiul II – 8.330 lei, premiul III – 5.950 lei, mențiunea – 4.065 lei. Totodată, MEN va premia atât profesorii care i-au pregătit pe olimpici cât și școlile de proveniență ale acestora.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img