More


  Nereguli cu duiumul în carmangerii

  - Advertisement -

  1carne

  La zece din cele 12 unităţi comerciale sătmărene verificate de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Satu Mare în cadrul acţiunii de control desfăşurată în perioada 24 noiembrie – 5 decembrie au fost depistate nereguli. Controlul tematic, desfăşurat atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean, a urmărit respectarea prevederilor legale, conformitatea şi modul de comercializare şi etichetare a produselor alimentare specifice sărbătorilor de iarnă, respectiv carne şi preparate din carne, carne preambalată, produse zaharoase, ciocolată şi produse din ciocolată, produse de patiserie.

  Astfel, un operator economic din Satu Mare şi doi din Carei, la magazinele de carne şi preparate din carne nu aveau menţionată data durabilităţii minimale la vitrina cu carnea de porc şi de pui expusă la comercializare. Totodată, trei operatori economici din Satu Mare comercializau produse de patiserie cu deficienţe de informare a consumatorilor, iar alţii şase comercializau figurine din ciocolată – import Ungaria – fără traducerea în limba română a elementelor de identificare şi caracterizare a produsului şi de informare a consumatorilor asupra denumirii produsului.

  În urma acţiunilor de control au fost retrase temporar de la comercializare 175 kg de carne şi preparate din carne în valoare de 3.510 lei şi 182 de kg de produse zaharoase, napolitane, ciocolată şi figurine, în valoare de 3.305 lei. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amenzi în valoare de 35.000 lei.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img