More


  O femeie a încercat să se sinucidă la Spitalul Vechi

  - Advertisement -

  Spital

  Acuzând dureri greu de suportat din cauza unei afecţiuni oculare, Ana Eros, în vârstă de 54 de ani, a încercat miercuri, în jurul orei 11.00, să îşi pună capăt zilelor cu cordonul de la halat. Pacienta a fost salvată de o femeie de serviciu, care a auzit o bubuitură produsă după ce a cedat instalaţia sanitară de care s-a ancorat. Conducerea Spitalului Judeţean a declarat că va iniţia o anchetă disciplinară în acest caz.

  Ce spune conducerea Spitalului Judeţean
  Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, a precizat că nefericitul eveniment s-a produs miercuri, în jurul orei 11.00. „În cursul zilei de miercuri ne-am confruntat cu o situaţie neplăcută. Este vorba despre o pacientă internată la Secţia oftalmologie cu un glaucom, în vârstă de 54 de ani, care avea şi alte afecţiuni asociate. În jurul prânzului, între orele 11.00 şi 12.00, după ce a fost văzută de un medic internist pentru dureri abdominale, a intrat la toaletă şi acolo cu cordonul de la halat a încercat să se sinucidă, legându-se de o ţeavă de la instalaţia sanitară. A fost descoperită destul de repede, în viaţă, de către o infirmieră. Imediat s-au început manevrele de resuscitare, s-a anunţat la 112 şi femeia a fost transferată pe Secţia de terapie intensivă”, a precizat Constantin Demian.

  Posibilă anchetă disciplinară
  Constantin Demian a mai declarat că femeia se află în acest moment la Terapie Intensivă. „În momentul de faţă femeia se află la Reanimare, intubată mecanic, este inconştientă, şi va fi dusă la tomograf pentru a se vedea dacă nu are leziuni cerebrale, fracturi de coloană cervicală”, a declarat oficialul Spitalului Judeţean.

  De asemenea, în funcţie de elementele de care dispune, conducerea Spitalului Judeţean va iniţia o anchetă în acest caz. „Este un caz grav, în care ne-am autosesizat. Vom studia toată documentaţia şi în funcţie de ce vom găsi vom efectua o anchetă disciplinară şi vom lua măsurile care se impun sau dacă se impun în acest caz. Totuşi, noi nu putem să facem pe jandarmul, să mergem după pacienţi la toaletă să vedem ce fac ei. Reacţiile unor pacienţi sunt imprevizibile, nu le putem controla”, a arătat Constantin Demian.

  Nicolae Farcaş, fiul pacientei, a acuzat cadrele medicale de gardă de nepăsare.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img