O nouă campanie caritabilă marca Roratact Satu Marerotaract

Clubul Rotaract desfășoară începând de ieri şi până în 22 decembrie, între orele 15 – 21, campania caritabilă „O Cană de Fericire!”. Membrii Clubului sunt prezenți în Centrul Vechi, Piața Libertății nr. 2 (în fața Hotelului Dana II), unde oferă trecătorilor băuturi calde și bunătăți specifice sezonului contra unor donații în vederea achiziționării unui bilirubinometru transcutanat, în valoare de 10.000 lei, pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Deschiderea oficială a campaniei a avut loc ieri, la orele 17.00. „Membrii Clubului Rotaract vor răsplăti contribuția sătmărenilor la sănătatea nou-născuților cu vin fiert, ceai, ciocolată caldă, turtă dulce, fursecuri, felicitări și obiecte lucrate manual de copiii cu dizabilități. Tineri artiști sătmăreni vor cânta live în fiecare seară, conform unui program prestabilit”, au declarat preşedintele Rotaract Satu Mare, Sergiu Iliş şi secretarul Laura Şuta.

Bilirubinometrul este o necesitate stringentă a maternității din Satu Mare. Acesta este utilizat în procesul evaluării, monitorizării şi tratamentului icterului neonatal (hiperbilirubinemia). Bilirubinometrul reduce numărul de analize de sânge la bebeluși, iar medicii nu mai sunt nevoiți să aștepte rezultatele analizelor de laborator, beneficiind pe loc de acestea. Acest tip de măsurătoare este deosebit de utilă ca metodă de screening mai ales datorită neinvazivităţii (nu rănește pacientul).

Înființat în anul 2005, Clubul Rotaract Satu Mare este format din tineri cu vârsta între 18 și 30 de ani, care se implică în activităţi constructive, ce contribuie la dezvoltarea lor personală, pentru a răspunde nevoilor fizice și sociale ale comunității din care fac parte. Proiectul este susținut de Gazeta de Nord-Vest şi Nord Vest TV.

Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts