Pensii mai mari şi achitatea mai rapidpensiiok

Sătmărenii îşi vor primi pensiile mai devreme în luna decembrie, aceasta după ce măsura a fost anunţată în mod oficial la nivel naţional. În luna decembrie, aşa cum se întâmplă în fiecare an, pensiile vor fi livrate mai devreme decât de obicei, adică în intervalul 11-24 decembrie, pentru ca oamenii să primească banii înainte de Sărbătorile de iarnă. Totodată, din luna ianuarie un număr de 82.400 de pensionari din judeţul Satu Mare vor avea pensii majorate cu 5%, în timp ce un număr de 14.500 de sătmăreni vor avea pensii mai mari cu 50 de lei.

Pensiile vor ajunge mai repede în decembrie
Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou, a dat asigurări că sătmărenii îşi vor primi pensiile mai devreme în luna decembrie. Adică în intervalul 11-24 decembrie, pentru ca oamenii să primească banii înainte de Sărbătorile de iarnă. Casa Naţională de Pensii Publice va face transmiterea la plată a sumelor aferente în acest interval. În celelalte luni ale anului, se transmiteau pensiile până la sfârşitul lunii. În cazul în care, în perioada anunţată, factorii poştali nu-i vor găsi la domiciliu pe beneficiari, cei din urmă îşi vor putea ridica pensiile de la ghişeele oficiilor poştale în intervalul 24 – 31 decembrie „În fiecare lună decembrie pensiile se plătesc mai repede, în perioada 11 – 24 decembrie. După cum am primit graficul de plăţi a pensiilor pe luna decembrie. Deci, pensionarii vor beneficia de drepturi începând cu data de 11 decembrie şi până în data de 24 decembrie. Şi acele drepturi de pensii care sunt restante şi care nu au fost plătite sau urmează să fie plătite pe lunile restante”, a declarat Eugenia Sabou.

Pensii mai mari din ianuarie 2015
Peste 82.000 de sătmăreni vor avea pensii majorate peste fix o lună. Prima zi a anului 2015 aduce bani în plus pentru fiecare pensionar din judeţ. Pe de o parte, vorbim despre o indexare cu 5% pentru toate pensiile, pe de altă parte, despre o majorare a indemnizaţiei minime sociale. Toate măsurile sunt cuprinse în bugetul pe 2015. Mai precis, 82.400 de pensii vor fi majorate cu 5%, iar 14.500 de pensii vor fi crescute cu 50 de lei. „Totodată, după cum au fost aprobate ordonanţele de guvern, începând cu data de 1 ianuarie 2015 pensia minimă va fi de 400 de lei şi indexarea promisă de 5% pentru toţi cei 82.400 de pensionari la nivel de judeţ Satu Mare. De această majorare a pensiei sociale minime vor beneficia peste 14.500 de pensionari care la ora actuală au pensii de 350 de lei”, a completat Eugenia Sabou.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts