More


  Rectificare bugetară cu un mare plus la Negreşti Oaş

  - Advertisement -

  negresti

  Consiliul Local Negrești-Oaș a aprobat, în ultima ședință, rectificarea bugetului local, după ce orașul a primit de la Guvern peste 10 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la stațiunea Luna Șes, modernizarea unui număr de 10 străzi și întocmirea documentațiilor pentru alte şapte, respectiv pentru modernizarea Corpului C al Primăriei. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru organizarea Festivalului de Datini – ediția XVII și pentru iluminatul ornamental de sărbători.

  Zece străzi modernizate
  Astfel, în ultima ședință, Consiliul Local a aprobat rectificarea bugetului cu suma de 6.747.000 lei pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi de la stațiunea Luna Șes. La capitolul străzi, bugetul a fost rectificat cu suma de 3.218.000 lei, din fonduri guvernamentale, fondurile fiind alocate astfel: 3.000.000 lei pentru începerea lucrărilor pentru modernizarea străzilor Crizantemelor, Salcâmilor, Moților (tronson str. Turului – str. Salcâmilor și tronson str. Ion Creangă – str. Turului), Mihai Viteazul, DC 11 – Turului (tronson str. Victoriei – str. Dumbrava), Primăverii, Viitorului, Pieții, Arenei și 1 Iunie ( tronson str. Moților – str. Plopilor și prelungire str. 1 Iunie – str. Pădurii). Modernizarea acestor străzi a fost deja licitată, aflându-se în execuție. De asemenea, 218.000 lei au fost alocați pentru plata proiectelor realizate pentru modernizarea străzilor Livezilor, Tudor Vladimirescu 2, Borcutului 1, Pădurii, Vâltori, Popești 1 și Cartier Tur.

  Pe de altă parte, 100.000 de lei, tot din fonduri guvernamentale, au fost alocate pentru modernizarea Corpului C al Primăriei (corpul în care funcționează Serviciul de Impozite și Taxe Locale și Evidența Populației), după ce pentru acest obiectiv au mai fost alocați în această toamnă 100.000 de lei. ”Această rectificare bugetară reprezintă o gură de oxigen uriașă pentru orașul Negrești-Oaș și confirmarea că Guvernul se ține de cuvânt, alocându-ne o parte importantă din fondurile promise. Modernizarea străzilor și finalizarea stațiunii Luna Șes sunt priorități stringente, care, iată, devin realitate prin alocarea acestor fonduri”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

  Festivalul Datinilor, ediția XVII
  Bugetul Casei de Cultură a fost rectificat cu suma de 49.000 de lei, sumă necesară pentru organizarea Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă, ediția a XVII-a. De asemenea, pentru iluminatul ornamental de sărbători au fost alocați 100.000 lei, pentru cadouri de Moș Nicolae și Moș Crăciun– 50.000 lei, pentru focul de artificii de Revelion – 15.000 lei. ”Consider că avem obligația de a continua un eveniment tradițional precum Festivalul de Datini, iar negreștenii au dreptul să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă, și să ne bucurăm împreună de focul de artificii de Revelion”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

  Totodată, Consiliul Local a aprobat rectificarea sumelor alocate pentru plata salariilor angajaților, deoarece la începutul anului nu au fost cuprinse în buget toate sumele necesare pentru plata salariilor până la sfârșitul anului. Cea mai mare sumă a fost alocată pentru plata salariilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap – 110.000 lei. Pentru plata salariilor angajaților Primăriei au fost alocați 45.000 lei, Poliția Locală – 14.000 lei, Biblioteca – 4.000 lei, Gospodărire Comunală – 4.000 lei. De asemenea, bugetul a fost rectificat cu 55.000 lei pentru plata dobânzii la creditul contractat în anul 2006.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img