More

    Sediul Kyo Inc, plimbat prin ţară pentru a scăpa de faliment

    fratia_satmarenilor

    Sătmărenii Sergiu Băbăşan şi Răzvan Micul nu au înşelat doar primării din întreaga ţară, ci şi companii private. O astfel de firmă este Porsche Leasing România IFN SA, care se ocupă cu finanţarea leasingului pentru autoturismele şi vehiculele comerciale ale grupului Porsche. Ţeapa nu pare să fie mică, întrucât în luna ianuarie a acestui an Porsche Leasing România IFN SA şi Porsche Broker de Asigurare SRL au cerut deschiderea procedurii insolvenţei pentru firma Kyo Inc. Procesul a fost mutat de la Satu Mare la Bucureşti pe motiv că firma Kyo Inc şi-a schimbat sediul. În februarie 2014, sediul firmei Kyo Inc, rebotezată Compania pentru Asistenţă în Tehnologia Informaţiei, Servicii IT şi Mentenanţă – CATSIM SRL, a fost mutat din nou în Timişoara.

    Porsche Leasing cere falimentul
    Firma Kyo Inc nu s-a limitat la ţepele date celor peste o sută de primării din întreaga ţară, cărora le-au perceput dobânzi cămătăreşti de 1% pe zi pentru facturile emise fără onorarea serviciilor asumate, ţepuind şi firme private. Deşi conturile Kyo Inc ar fi trebuit să fie pline de bani de pe urma sumelor încasate de la primăriile fraierite, societatea sătmărenilor Sergiu Băbăşan şi Răzvan Micul a avut probleme cu plata leasingului pentru autoturismele furnizate de Porsche Leasing România IFN SA.

    Datoria Kyo Inc este foarte mare, din moment ce Porsche Leasing România IFN SA şi Porsche Broker de Asigurare SRL au cerut în 20 ianuarie 2014 declanşarea procedurii insolvenţei faţă de firma sătmărenilor. Cererea a fost înaintată Tribunalului Satu Mare, fiind judecată în dosarul 154/83/2014. În luna următoare, mai precis în data de 27 februarie 2014, Tribunalul Satu Mare şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Bucureşti. Demersul a fost justificat prin faptul că, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial, Kyo Inc şi-a mutat în 2012 sediul din municipiul Satu Mare, strada Retezatului nr.39, în Bucureşti, la adresa strada Apusului nr. 96/13, Sectorul 6.

    Micul atacă, dar nu depune acte certificate
    Procesul privind deschiderea procedurii insolvenţei, judecat în dosarul 9119/3/2014 al Tribunalului Bucureşti, a avut primul termen în 3 septembrie. Magistraţii bucureşteni au acordat un nou termen în 21 ianuarie 2015 pentru depunerea actelor solicitate de instanţă.

    În paralel, sătmăreanul Răzvan Micul a dat în judecată firma Kyo Inc SRL tot la Tribunalul Bucureşti, în dosarul nr.2960/3/2014, având ca obiect “dizolvare societate”. În data de 5 mai 2014, instanţa a decis să suspenda cauza. “În temeiul art. 242 CPC suspendă judecata cauzei pentru nerespectarea obligaţiei de a depune copii certificate din registrul comerţului, de pe actele care au stat la baza înregistrării sediului. Cu recurs pe toată durata suspendării. Recursul se va depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 05.05.2014”, se arată pe portalul instanţelor de judecată din România.

    Azi în Timişoara, mâine în toată ţara
    Şansele ca firmele Porsche Leasing România IFN SA şi Porsche Broker de Asigurare SRL să-şi recupereze banii de la Kyo Inc sunt minime, dacă nu de-a dreptul inexistente. Sergiu Băbăşan şi Răzvan Micul şi-au cesionat încă din 2007 părţile sociale unor firme cipriote de tip off-shore.

    Potrivit site-ului Ministerului Finanţelor, Kyo Inc şi-a schimbat numele în Compania pentru Asistenţă în Tehnologia Informaţiei, Servicii IT şi Mentenanţă – CATSIM SRL. Potrivit aceluiaşi site, firma şi-a mutat sediul în municipiul Timişoara, pe strada Şcolii nr.12. Mutarea sediului a fost înregistrată în mod oficial în data de 28 februarie 2014, adică la mai puţin de o lună după ce Tribunalul Satu Mare şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Bucureşti în dosarul de insolvenţă al firmei Kyo Inc. Probabil că Băbăşan şi Micul încearcă să tragă de timp, încercând să obţină mutarea din nou a procesului la instanţele timişorene. Să vedem dacă vor reuşi să scape basma curată din această nouă inginerie financiară cu iz penal şi intens de ţeapă.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE