Suveica de firme al cuplului Băbăşan- Miculfratia_satmarenilor

Afacerea de ţepuire a primăriilor a fost extrem de bine orchestrată de cuplul sătmărean format din Sergiu Băbăşan şi amicul său Răzvan Micul. Prima dată au lucrat cu firma intitulată pompos Sistemul Electronic de Arhivare, Criptare şi Indexare Digitalizată (SEACID) SRL, trăgând primăriilor ţepe de zile mari cu scannere vândute la preţ de autoturisme. Când treaba a început să se-mpută, au transferat creanţele faţă de aceste primării pe o altă firmă deţinută de ei, respectiv firma Kyo Inc. Prin intermediul acestei firme au fost ţepuite peste 150 de primării din întreaga ţară. Înainte de scăpa de firma Kyo Inc, tot fondul de comerţ al acesteia a fost transferat către Elektronische Archiv Verschlusselung SRL.

SEACID şi ţeapa “Scannerul”
Pentru a fraieri mai uşor unele primării să încheie contracte pentru construcţia de site-uri, cuplul Sergiu Băbăşan – Răzvan Micul a înfiinţat o firmă cu denumirea pompoasă de Sistemul Electronic de Arhivare, Criptare şi Indexare Digitalizată (SEACID) SRL. Câteva zeci de primării au fost înşelate prin intermediul acestei firme, care le-a perceput 1.500 de euro pentru un amărât de scanner lăsat în custodie. Unele primării au ajuns să plătească pentru un scanner de 150 lei chiar şi preţul a patru autoturisme Logan.

Ulterior firma SEACID şi-a cedat creanţele către cea mai cunoscută firmă a cuplului Băbăşan-Micul, celebra Kyo Inc. În prezent, firma Sistemul Electronic de Arhivare, Criptare şi Indexare Digitalizată (SEACID) SRL a intrat în insolvenţă.

Kyo Inc, preferata lui Băbăşan şi Micul
Sergiu Băbăşan şi Răzvan Micul au început să încheie contracte cu primăriile încă din 2007. Majoritatea contractelor pentru construcţia de site-uri au fost încheiate pe societatea Kyo Inc. Prin diverse metode dubioase, reprezentanţii Kyo Inc au reuşit să fraierească peste o 150 de primari din întreaga ţară. Reprezentanţii Kyo Inc i-au indus în eroare pe primari dându-se când agenţi guvernamentali, când reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene, când reprezentanţi ai singurei firme abilitate să construiască site-uri din ţară. Apoi n-au mai actualizat site-urile, dar au emis facturi după facturi. După o perioadă de timp, au dat în judecată primăriile respective solicitând penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Unele primării au ajuns să plăteasc de 15 ori contravaloarea contractului iniţial.

Sediu plimbat prin ţară
În 2010, Băbăşan şi Micul au scăpat de firma Kyo Inc şi de datoriile de aproape un milion de euro, cesionându-şi părţile sociale unor firme cipriote de tip off-shore, respectiv Kyo Consultancy Limited şi Niele Trading Limited din Cipru. Firma Kyo Inc a fost rebotezată Compania pentru Asistenţă în Tehnologia Informaţiei, Servicii IT şi Mentenanţă – CATSIM SRL. Sediul acesteia a fost plimbat prin Satu Mare, Bucureşti şi apoi Timişoara, Băbăşan şi Micul încercând să scape de falimentul cerut de Porsche Leasing România.

O altă firmă cu denumire pompoasă
În 2012 au început să fie date în judecată pentru datoriile pretinse anterior de Kyo Inc de o cu totul altă societate din Satu Mare, de asemenea cu denumire pompoasă în limba germană. Este vorba de societatea Elektronische Archiv Verschlusselung SRL. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, societatea Elektronische Archiv Verschlusselung SRL a fost înfiinţată în anul 2003 în judeţul Satu Mare. La începutul anului trecut, firma a fost mutată în judeţul Cluj. În prezent, sediul social figurează în municipiul Cluj Napoca, pe strada Sarmisegetuza nr.21, subsol, scara 2, apartamentul UI 46. Unicul asociat şi unicul administrator al firmei Elektronische Archiv Verschlusselung SRL Satu Mare este Daniel Augustin Someşanu, născut în 1970, în municipiul Satu Mare. Firma Kyo Inc şi-a cesionat tot fondul de comerţ către firma Elektronische Archiv Verschlusselung SRL.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts