Voluntarii SNAC şi-au împărtăşit experienţelesnac

Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare, având sprijinul financiar din partea Consiliului Judeţean Satu Mare, a organizat ieri evenimentul „Voluntariatul SNAC – modele de bune practici”. Acţiunea a avut loc în Sala Mare a Consiliului Judeţean Satu Mare, în prezenţa a sute de elevi reprezentând un număr de 12 şcoli din judeţ, respectiv a preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi a inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Claudiu Mondici.

Scopul activităţii este promovarea Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) în cadrul comunităţii şcolare. „Este un eveniment în care sărbătorim succesul SNAC-ului în judeţul nostru. Este o acţiune în care voluntarii SNAC îşi prezintă într-un mod artistic activităţile pe care ei le-au făcut. Este sigur că voluntariatul este o treabă bună, atât în plan personal, dar şi în plan social. Voluntariatul se extinde de la an la an. În acest an şcolar avem 2.865 de voluntari elevi şi 128 de cadre didactice”, a declarat coordonatul SNAC Satu Mare, Sânziana Cristea.

Preşedintele Consiliului Judeţean i-a felicitat pe toţi elevii care au ales să îşi rupă din timpul lor liber şi să ajute societatea. „Vreau să vă felicit pentru faptul că aţi înţeles ce înseamnă voluntariatul. Este important să încercăm să facem ceva pentru societate şi să ne facem utili. Eu cred că Dumnezeu ne-a găsit un rol fiecăruia dintre noi. Eu cred că este important ca fiecare dintre noi să ne dăm seama care este acel rol. Dacă în fiecare zi reuşeşti să faci o faptă bună, încerci să pui o cărămidă la baza acestei societăţi, este lăudabil”, a declarat Adrian Ştef.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts