Vremea mohorâtă strică distracţia de iarnăgheata

Temperaturile ridicate dar și precipitațiile sub formă de ploaie creează în oraș un peisaj de toamnă care nu aduce deloc cu feeria sărbătorilor de iarnă. Cu opt grade în termometre la amiază și ploaie mocănească, orașul pare mai degrabă cufundat într-o toamnă bacoviană decât pregătit pentru Crăciun. Iar acest lucru dăunează grav distracţiei de care cei tineri, dar nu numai, s-ar putea bucura în cazul în care afară ar fi totul alb.

Spre exemplu, patinoarul amenajat pe platoul din faţa Muzeului Judeţean este pustiu. Cei care îl administrează ne-au spus că de cel puţin trei zile nu a mai fost nimeni să patineze deşi patinoarul este funcţional şi arată în condiţii ireproşabile. „Dacă anul trecut pe vremea asta era plin de copii, acum nu este nimeni. Şi nu a fost nimeni de mai multe zile. Probabil că nu vin pentru că se gândesc că din cauza ploii şi a temperaturilor ridicate patinoarul nu este funcţionabil, dar îi putem informa că acesta se află în condiţii impecabile şi se poate patina foarte bine”, a precizat unul dintre administratorii acestuia.

De asemenea, în parcuri atmosfera este la fel de mohorâtă şi de pustie. În locul oamenilor de zăpadă şi a copiilor, care în mod normal ar trebui să se joace aici, acum nu sunt decât băltoace de apă şi noroi.

Toţi aşteaptă zăpada, însă meteorologii nu au vești bune. Următoarea săptămână se așteaptă tot la temperaturi ridicate, mult peste media climatologică a perioadei, iar în timpul zilei maximele vor rămâne cu plus. Astfel, chiar dacă ne așteptăm la ninsoare, șansele de a avea zăpadă, chiar dacă ajungem încet la mijlocul lunii decembrie, sunt reduse. Iar distracţia de iarnă trebuie amânată.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts