More


  Zâmbetul copiilor instituţionalizaţi, readus de un stomatolog din SUA

  - Advertisement -

  DENTIST

  În timp ce unii medici stomatologi sătmăreni au refuzat să îi trateze pe copiii din centrele de plasament, un medic stomatolog din Statele Unite ale Americii împreună cu echipa lui îi tratează pe acești copii fără vreo pretenție financiară. David Wolf a primit ieri recunoaşterea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Satu Mare şi zeci de îmbrăţișări din partea copiilor.

  Aprecieri din partea copiilor trataţi
  Medicul stomatolog american David Wolf nu a stat pe gânduri când câţiva prieteni i-au spus de necesitatea tratării copiilor din centrele de plasament din Satu Mare. Împreună cu echipa lui au acceptat ca timp de câteva zile să îi ajute pe copiii instituţionalizaţi să îşi recapete zâmbetul, iar pentru asta copiii îl recompensează cu îmbrăţişări şi cuvinte de mulţumire. Spune despre el că atunci când face voluntariat nu simte că munceşte, ba mai mult aceste experiențe i-au schimbat complet viaţa.

  ”Am cunoscut pe cineva în Indiana care vine aici în fiecare an. Mi-a vorbit despre oamenii de aici și practic aceasta este a zecea mea călătorie în România pentru a-i ajuta pe copiii din orfelinate să își rezolve problemele ce țin de igiena dentară. Sunt surprins cât de bine reacţionează aceşti copii şi chiar dacă au o problemă mai greu de tratat nu le este frică. După consultaţii primesc îmbrăţişări din partea lor, ceea ce înseamnă că ei apreciază când cineva se ocupă de ei”, a declarat medicul stomatolog.

  Recunoaştere pentru un gest nobil
  Pentru bunăvoinţa şi răbdarea lui, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Satu Mare, Eugenia Ardelean, i-a înmânat medicului american o diplomă şi un clop tradiţional din zona Oaşului.

  “Nu am cuvinte să îi mulţumesc domnului doctor pentru ceea ce face pentru aceşti copii. Acesta a început să se ocupe zilele trecute de copiii de la centrul de plasament din Hurezu Mare, iar acum îi consultă pe cei de la Centrul Prichindelul. Pentru dragostea și răbdarea cu care se ocupă de acești copii am hotărât să îi înmânăm o diplomă și un clop tradițional ca să își amintească cu drag de timpul petrecut în România”, a mărturisit Eugenia Ardelean.

   

  Medicul stomatolog David Wolf a fost implicat ca voluntar de-a lungul carierei sale în mai multe programe destinate copiilor aflaţi în situaţii dificile sau care nu şi-au permis financiar să se îngrijească de igiena dentară. Pentru România, el şi echipa lui au gândit un proiect intitulat „Amintiţi-vă de copii!” prin care orfanii din centrele de plasament sunt ajutați să își recapete încrederea și să dobândească o dantură curată şi sănătoasă.

  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img