Zeci de puşcăriaşi s-au reîntors pe străzile judeţuluicadou

Sărbătorile de iarnă vin nu doar cu bucurii, ci şi cu pericole. Şi asta pentru că în ultimele două luni un număr de 78 de puşcăriaşi au fost eliberaţi condiţionat din Penitenciarul Satu Mare. Reprezentanţii Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP) Satu Mare trag un semnal de alarmă, şi îi îndeamnă pe toţi primarii şi şefii de poliţie să îi alerteze pe cetăţeni în vederea luării unor măsuri de siguranţă sporite. Cu atât mai mult cu cât întunericul se lasă mai repede pe timp de iarnă, iar noaptea este un complice de nădejde al acestor indivizi.

Zeci de puşcăriaşi eliberaţi în ultimele două luni
Potrivit Biroului de informaţii şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Satu Mare, în ultimele două luni au fost eliberate din Penitenciarul Satu Mare un număr de 78 de persoane incarcerate. Mai exact, în luna octombrie au devenit liberi un număr de 43 de persoane, dintre care 42 de persoane au fost eliberate condiţionat ca urmare a sesizării comisiei din Penitenciarul Satu Mare, respectiv o persoană ca urmare a admiterii cererii de eliberare condiţionată. De asemenea, în luna noiembrie au fost eliberaţi condiţionat un număr de 33 de puşcăriaşi ca urmare a sesizării comisiei din cadrul Penitenciarului Satu Mare, respectiv două persoane ca urmare a admiterii cererii de eliberare condiţionată.

ATOP avertizează
Conducerea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare, prin preşedintele Joszef Pinter, îi îndeamnă pe edilii localităţilor din judeţ, dar şi pe şefii posturilor de poliţie, să facă o serie de activităţi de informare a cetăţenilor pe linia creşterii măsurilor de siguranţă. Mai exact, cetăţenii sunt rugaţi să îşi închidă uşa şi să fie atenţi la “colindători”. “Au fost eliberaţi nişte puşcăriaşi acuma, din aceştia, hoţi de buzunare. Acuma ştiţi foarte bine că aceştia sunt foarte greu de educat şi, cel mai probabil, vor face aceleaşi fapte pentru care au fost condamnaţi majoritatea lor. Din păcate, nu s-au educat la puşcărie. Acuma vine sezonul de iarnă, iar la orele 17.00-17.30 este deja întuneric. Eu cred că primarii, viceprimarii şi şefii de post ar trebui să vorbească cu cetăţenii fiecărei localităţi să aibă atenţie sporită pentru că la adăpostul întunericului hoţii intră mai uşor, lucrează mai uşor, iar având în vedere că în zona Carei şi Tăşnad peste 50 de persoane au fost eliberate să nu cumva să avem surprize, să nu umble cu colinda. Uşile ar trebui să fie închise, iar despre acest aspect ar trebui informaţi oamenii. Este un aspect foarte important să ştie şi cetăţenii despre acest fenomen”, a declarat Joszef Pinter.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts