Ziua Internațională a Voluntarilor, sărbătorită din nou la Satu Marevoluntar

Centrul „Sf. Paul” din cadrul Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare a sărbătorit anul acesta pentru a XIII-a oară Ziua Internațională a Voluntarilor. Pentru această ocazie echipa centrului s-a pregătit recent cu o mică întrunire plină de surprize a voluntarilor ce a marcat și finalul acțiunii “Un zâmbet fermecat pentru persoane vârstnice”.

Dintre cei 122 de voluntari care în săptămâna 24 – 28 decembrie au pregătit mici daruri pentru persoanele în vârstă, au fost prezenți aproximativ 40 la Ziua Internațională a Voluntarilor. Au fost grupuri cu care a venit și coordonatorul voluntarilor din liceu. Elevii participanți de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, Colegiul Tehnic “Unio-Traian Vuia”, Liceul Reformat, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Satu Mare, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade”, Liceul Teologic Romano-Catolic “Hám János”, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” au avut ocazia să-și împărtășească experiențele dobândite în cadrul vizitelor făcute persoanelor în vârstă.

Tinerii au fost creativi nu numai în pregătirea cadourilor ci și în alegerea persoanei în vârstă. Unii voluntari au prezentat personal experiența, alții în grup, verbal, prin fotografii, prezentare prin proiectare sau filmuleț. Cadourile confecționate au ajuns atât la persoane vârstnice fără aparținători, la vecini vârstnici cât și la necunoscuți. În a doua parte a programului participanții s-au bucurat de mici „cadouri” – extrase prin tombolă. Ziua Internațională a Voluntarilor sărbătorită la Centrul „Sf. Paul” s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și destinsă, unde voluntarii s-au simțit foarte bine și și-au exprimat dorința de a reveni.
Bogdan Tulbure

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts