More


  Ziua Internaţională Anticorupție, marcată la Satu Mare

  - Advertisement -

  Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a stabilit în urmă cu 11 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie. Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte, se arată într-un comunicat de presă la DGA Satu Mare.

  Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, continuă campania de atragere a cetăţenilor şi funcţionarilor oneşti în lupta cu acest flagel. În acest sens, pe data de 9 decembrie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare diseminează flyere ce conţin mesaje anticorupţie în rândul cetăţenilor care tranzitează punctele de frontieră aflate în raza de competenţă. Totodată, având în vedere rolul tinerilor în formarea mentalității colective, desfășoară o campanie de conştientizare anticorupţie în mediul liceal din municipiul Satu Mare. Campaniile de informare anticorupţie iniţiate de DGA au drept scop conştientizarea românilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea de fapte de corupţie. În acelaşi timp, se doreşte responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor publici, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza DGA de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unor lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne în fapte de corupţie.

  Cetăţenii pot să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Afacerilor Interne la Linia Verde Anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0261.705370, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Satu Mare, precum şi la adresa de e-mail satumare.dga@mai.gov.ro.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img