Ziua Naţională, sărbătorită în tot judeţuljudet

Pe lângă evenimentele organizate în municipiul Satu Mare, de Ziua Naţională a României au fost organizate manifestări şi în Carei, Negreşti Oaş şi Tăşnad. Şi la aceste evenimente au participat mii de persoane.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale au debutat la Carei de la ora 11.00 la Monumentul Ostaşului Român, cu un Te Deum, depunere de coroane și flori în cinstea eroilor neamului, urmate de o degustare de sarmale. Începând cu ora 17.00, la Casa Comunitară Sf. Ladislau a avut loc un concert extraordinar de folclor susţinut de cunoscutele interprete de muzică populară Veta Biriş şi Ana Holdiş Pop, respectiv de ansamblul Ceatăra. Intrarea la concert a fost liberă, în limita locurilor disponibile.

Primarul Aurelia Fedorca, Primăria Negreşti-Oaş, Consiliul local Negreşti-Oaş şi Casa Orăşenească de Cultură i-a invitat pe toţi negreştenii să participe la manifestările organizate de 1 Decembrie, Ziua naţională a României şi a românilor de pretutindeni. Manifestările s-au desfăşurat la Monumentul Eroilor din parcul central al oraşului şi au debutat la ora 10.00 cu intonarea Imnului Naţional, urmat de ceremonialul religios.
În discursul său, primarul Aurelia Fedorca și-a exprimat respectul pentru cei mai buni dintre români. ”Pentru că la sfârșitul acestei luni aniversăm și 50 de ani de când Negrești-Oaș a devenit oraș, profit de această zi a noastră, a tuturor românilor, să transmit aprecierile mele tuturor negreștenilor și oșenilor, de acasă sau din lume, despre care nu vorbește nimeni: militari, medici și profesori, polițiști și pompieri, cercetători, inventatori și artiști, elevi și studenți olimpici, sportivi cu mari performanțe, oameni cu suflet care își ajută semenii aflați în nevoie. Trebuie să fim mândri de toți acești români care în anonimat își fac zilnic datoria pentru țară și datoria de român”, a afirmat Aurelia Fedorca.

În continuare, a fost prezentată însemnătatea istorică a zilei de 1 Decembrie după care a urmat ceremonia de depunere de flori şi coroane. Programul artistic a fost prezentat de copiii de la G.P.P. nr. 7 – cântece patriotice, de elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Negreşti-Oaş, clasele a IV-a – montaj literar-muzical şi liceenii de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, precum şi de interpretul local Vlad Belbe. La eveniment au participat primarul oraşului Aurelia Fedorca şi şefii de servicii din primărie, consilierii locali, preoţi, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi învăţământ din Negreşti-Oaş, reprezentanţi ai partidelor politice, ai Poliţiei locale şi de frontieră şi alţii.

Tăşnădenii au fost invitaţi să participe la manifestările organizate de municipalitate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Acestea au început de la ora 11:15 cu deschiderea vernisajului “Baionete şi săbii din primul şi al doilea război mondial” , după care la ora 12:00 a avut loc ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din centrul oraşului. După ora 13:00 preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit şi elevii de la Şcoala Gimnazială din Tăşnad i-au invitat să urmărească un program artistic ce a cuprins poezii şi cântece patriotice. La finalul manifestărilor, tăşnădenii şi oficialităţile prezente s-au prins în Hora Unirii în semn de respect faţă de toţi cei care au scris o pagină din istoria României.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts