More


  Activităţi dedicate lui Mihai Eminescu organizate de Biblioteca Judeţeană

  - Advertisement -

  bib

  Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, deschide șirul proiectelor culturale programate pentru anul 2015 cu o serie de activități dedicate împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale. Astfel, mâine, cu începere de la ora 11.00, la Filiala nr. 2 “Lucian Blaga”, situată pe Bulevardul Independenței, nr. 42-44, se va derula activitatea “Opera eminesciană în lectura copiilor, în parteneriat cu elevii claselor I de la Școala Gimnazială “Lucian Blaga”, coordonați de învățătoarele Ana Bota, Simona Gava și Felicia Cristea.

  O zi mai târziu, pe 15 ianuarie, cu începere de la ora 10.00, în Sala multimedia, se vor derula o serie de activități reunite sub genericul Omagiu lui Mihai Eminescu, poetul nepereche, la împlinirea a 165 de ani de la naștere. Având ca parteneri Școala Gimnazială Ion Creangă și Grădinița cu Program Prelungit nr. 33 din municipiul Satu Mare, activitățile se vor concretiza în prezentarea unei schițe biografice a poetului Eminescu, momente literar-artistice oferite de copiii participanți și prezentarea planșelor tematice Eminescu – Luceafărul, Eu – o mică stea. “Data de 15 ianuarie se înscrie în agenda publică a instituției noastre ca fiind cel mai bun prilej de a da startul proiectelor culturale pe care ni le propunem să le derulăm pe parcursul întregului an calendaristic. Fiind vorba despre Eminescu și despre Ziua Culturii Naționale, am decis să marcăm această dată importantă prin organizarea de activități dedicate la toate punctele de servicii de la sediul central dar și la filiale de cartier”, a declarat directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare, Lacrima Istrăuan.

  Toate punctele de servicii de la sediul central, dar și filialele de cartier ale Bibliotecii Județene Satu Mare își vor întâmpina publicul cititor cu expoziții tematice și omagiale.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img