More


  Anul curăţeniei generale în cartiere

  =

  dorel-coica

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că „anul 2015 va fi cel al curăţeniei în marile cartiere”. Astfel, în prima parte a lunii februarie vor fi trimise somaţii către cei care deţin garaje ilegale în toate cartierele municipiului, iar dacă nu şi le demolează singuri, de la 1 martie administraţia locală le va dărâma şi le va trimite factura persoanelor în cauză.

  Din februarie începe marea atenţionare
  City managerul Dan Băbuţ a declarat că de la 1 februarie vor fi trimise somaţii către toţi sătmărenii care deţin garaje ilegale. „Acţiunea va continua cu o parte care nu s-a finalizat din Micro 15, Soarelui, Carpaţi I şi Carpaţi II. La 1 februarie vor fi emise primele somaţii, care vor fi puse pe aceste construcţii, despre care avem o situaţie foarte clară. Ştim unde este situat fiecare garaj. În data de 15 februarie va veni următoarea rundă de somaţie, ca până la 1 martie acele garaje să dispară. Dacă nu, atunci vom interveni noi, după modelul Micro 16, şi vom dărâma noi şi vom trimite factura fiecărui cetăţean care nu îşi demolează garajele”, a spus Dan Băbuţ.

  Dan Băbuţ a mai spus că tot în acest an vor fi reabilitate toate zonele debarasate. „Cartierele vor fi reabilitate. În locul garajelor vor apărea parcări, vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, vor fi reabilitate trotuarele şi străzile. Dar şi spaţiile verzi, exact ca şi în cartierul Micro 16”, a mai spus Dan Băbuţ.

  Primarul nu dă înapoi
  Primarul municipiului Satu Mare s-a arătat hotărât să nu dea niciun pas înapoi în această problemă. „Îi atenţionăm în mod foarte serios pe cei care nu respectă legea. Iar consecinţele vor fi unele pecuniare. Nu îi împiedicăm pe cetăţeni să vină în zilele următoare chiar. Adresabilitatea va fi la domnul city manager Dan Băbuţ, care va gestiona problema acestor garaje, să se lămurească dacă au autorizaţie, extras de Carte Funciară. Să nu vină toată lumea în 10 sau 15 februarie să fie balamuc”, a spus Dorel Coica.

  Majoritatea garajelor sunt ilegale
  Edilul şef sătmărean a spus că majoritatea garajelor din municipiul reşedinţă de judeţ sunt ilegale, dând exemplul cartierului Micro 16. „În Micro 16, din cei 800 de cetăţeni care au avut garaje doar doi au avut extras CF înainte de 1989, 1990.

  Cei care au autorizaţii pe acel garaj şi s-a dovedit că au plătit taxe şi impozite pe garaj, nu pe suprafaţa de teren, bineînţeles că nu o să fim absurzi şi vom găsi soluţii să le mutăm sau să le grupăm”, a spus Dorel Coica.

  Există şi sătmăreni cu spirit civic
  Primarul municipiului Satu Mare a ţinut să salute spiritul civic al unor proprietari de garaje din Micro 16, care deşi deţineau acte pentru acele construcţii au hotărât să le demoleze. „Cele două garaje legale din Micro 16 au fost demolate de către proprietari. Aveam un garaj în mijlocul parcării şi i-am invitat pe cetăţenii din acea zonă să vină să negocieze cu respectivul. Pentru că noi puteam să terminăm parcările într-o săptămână, dar din cauza acelui proprietar nu puteam. Iar cele două părţi s-au înţeles şi ne-a sunat omul, chiar a doua zi, să ne spună că s-a înţeles cu vecinii”, a conchis Dorel Coica.

  Micro 17, campion la garaje ilegale
  Edilul şef sătmărean a prezentat o statistică potrivit căreia pe malul stâng al Someşului sunt 2.665 de garaje fără autorizaţie, iar pe malul drept sunt 779 astfel de construcţii. Primarul Coica a spus că cele mai multe garaje ilegale se află în cartierul Micro 17 – 982 de astfel de construcţii, în timp ce la polul opus se află Micro 16, acolo unde nu mai există niciun garaj ilegal, în locul cărora au apărut 1.400 de locuri de parcare.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img