Anul curăţeniei generale în cartiere

dorel-coica

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că „anul 2015 va fi cel al curăţeniei în marile cartiere”. Astfel, în prima parte a lunii februarie vor fi trimise somaţii către cei care deţin garaje ilegale în toate cartierele municipiului, iar dacă nu şi le demolează singuri, de la 1 martie administraţia locală le va dărâma şi le va trimite factura persoanelor în cauză.

Din februarie începe marea atenţionare
City managerul Dan Băbuţ a declarat că de la 1 februarie vor fi trimise somaţii către toţi sătmărenii care deţin garaje ilegale. „Acţiunea va continua cu o parte care nu s-a finalizat din Micro 15, Soarelui, Carpaţi I şi Carpaţi II. La 1 februarie vor fi emise primele somaţii, care vor fi puse pe aceste construcţii, despre care avem o situaţie foarte clară. Ştim unde este situat fiecare garaj. În data de 15 februarie va veni următoarea rundă de somaţie, ca până la 1 martie acele garaje să dispară. Dacă nu, atunci vom interveni noi, după modelul Micro 16, şi vom dărâma noi şi vom trimite factura fiecărui cetăţean care nu îşi demolează garajele”, a spus Dan Băbuţ.

Dan Băbuţ a mai spus că tot în acest an vor fi reabilitate toate zonele debarasate. „Cartierele vor fi reabilitate. În locul garajelor vor apărea parcări, vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, vor fi reabilitate trotuarele şi străzile. Dar şi spaţiile verzi, exact ca şi în cartierul Micro 16”, a mai spus Dan Băbuţ.

Primarul nu dă înapoi
Primarul municipiului Satu Mare s-a arătat hotărât să nu dea niciun pas înapoi în această problemă. „Îi atenţionăm în mod foarte serios pe cei care nu respectă legea. Iar consecinţele vor fi unele pecuniare. Nu îi împiedicăm pe cetăţeni să vină în zilele următoare chiar. Adresabilitatea va fi la domnul city manager Dan Băbuţ, care va gestiona problema acestor garaje, să se lămurească dacă au autorizaţie, extras de Carte Funciară. Să nu vină toată lumea în 10 sau 15 februarie să fie balamuc”, a spus Dorel Coica.

Majoritatea garajelor sunt ilegale
Edilul şef sătmărean a spus că majoritatea garajelor din municipiul reşedinţă de judeţ sunt ilegale, dând exemplul cartierului Micro 16. „În Micro 16, din cei 800 de cetăţeni care au avut garaje doar doi au avut extras CF înainte de 1989, 1990.

Cei care au autorizaţii pe acel garaj şi s-a dovedit că au plătit taxe şi impozite pe garaj, nu pe suprafaţa de teren, bineînţeles că nu o să fim absurzi şi vom găsi soluţii să le mutăm sau să le grupăm”, a spus Dorel Coica.

Există şi sătmăreni cu spirit civic
Primarul municipiului Satu Mare a ţinut să salute spiritul civic al unor proprietari de garaje din Micro 16, care deşi deţineau acte pentru acele construcţii au hotărât să le demoleze. „Cele două garaje legale din Micro 16 au fost demolate de către proprietari. Aveam un garaj în mijlocul parcării şi i-am invitat pe cetăţenii din acea zonă să vină să negocieze cu respectivul. Pentru că noi puteam să terminăm parcările într-o săptămână, dar din cauza acelui proprietar nu puteam. Iar cele două părţi s-au înţeles şi ne-a sunat omul, chiar a doua zi, să ne spună că s-a înţeles cu vecinii”, a conchis Dorel Coica.

Micro 17, campion la garaje ilegale
Edilul şef sătmărean a prezentat o statistică potrivit căreia pe malul stâng al Someşului sunt 2.665 de garaje fără autorizaţie, iar pe malul drept sunt 779 astfel de construcţii. Primarul Coica a spus că cele mai multe garaje ilegale se află în cartierul Micro 17 – 982 de astfel de construcţii, în timp ce la polul opus se află Micro 16, acolo unde nu mai există niciun garaj ilegal, în locul cărora au apărut 1.400 de locuri de parcare.

Ciprian Bâtea

6 COMMENTS

  1. domnule Dan Băbuţ in M16 nu sunt gata trotuarele, in multe locuri trebuie sa mergi pe carosabil deoarece trotuarele sunt scufundate in noroi, iar cand ploua sunt inundate, Va rog sa iesiti la o plimbare pe jos in cartier.

  2. Ma ce tari sunteti FANTOMAS si BOULETU dar si ce mincinosi .De fapt asa este un oltean prost si un analfabet cind ajung la puteretApropo cabinetele COIca cind se EVACUEAZA

  3. Stimate d-le dr.Coica,tot respectul pentru efortul care-l depuneti ca orasul Satu Mare,sa devina cum a mai fost odata,orasul florilor s-au micul PARIS,in calitate de primar,in ce priveste garajele,toata lumea stie ca nu exista oras in tara fara garaje.eu nu sunt afectat,dar cunosc orasul de 67 ani,ce faceti a demarat bine,numai ca lipseste un pic de intelepciune,fiecare caz trebuie analizat in parte,populatia oorasului este intelagatoare,nu refuzati dialogul,dat-i dovada de mai multa ELEGANTA,a fost mentionat ceva C.F.nu exista asa ceva pentru domeniu public, in ultimi 20-30,ani nu s-au eliberat autorizatii,VA PROPUN : GARAJELE CARE SUNT CONSTRUITE CORECT FRUMOS PLACUT,PE USI DESE PENTRU COPII, LOCUITORI DIN PREJMA SUNT DE ACORD CU ELE,SA FIE AUTORIZATE,STABILIND CHIRIE,DE LUX,PENTRU CEI CARE-SI PERMIT.VA MULTUMESC PENTRU INTELEPCIUNEA DE CARE DATI DOVADA SI DE INTELEGERE.LA MULTI ANI.

  4. Nu Suntet capabil nic macar se faceti curatenie in plin centru,vedeti Pit 25 octombrie,si gropile in fata Blocurile 12,14,,10. si plangeti!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Castrul Roman Porolissum – principalul obiectiv turistic din judeţul Sălaj, locul unde istoria este palpabilă

Fortificația militară a fost construită în anul 106, la ordinul împăratului roman Traian, pentru a apăra principala trecere dinspre Munții Meseş (în prezent Munții...

Filiala ANTON DAVIDESCU a UZPR Satu Mare este una dintre cele mai puternice din țară

Filiala ANTON DAVIDESCU a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) Satu Mare a fost înființată în 13 februarie 2020, în „Sala Multimedia” a Bibliotecii...

AROGANȚĂ. Șeful de cancelarie al PREFECTULUI, Adrian Cozma, CĂLARE pe BANII sătmărenilor!

Acesta își folosește influența și își face  plăcerile și își întreține hobby-urile din bani publici Iată cum unii locuitori ai județului trăiesc la limita subzistenței,alții...

Omul de afaceri Crișan Mihai și foști polițiști Boșca Vlad și Felician Jurj achitați 

Curtea de apel Oradea a dat soluția definitivă în dosarul 2727/111/2016 în care omul de afaceri Crișan Mihai era acuzat de DNA de infracțiunea...

Bărbat CONDAMNAT la pedeapsa cu închisoarea IDENTIFICAT

  Poliţiştii au identificat un bărbat, de 40 de ani, care deținea un mandat de executare a pedepsei închisorii. Ieri, 1 iulie, poliţiştii din cadrul Poliției...