More


  Bombe pe patru roţi

  - Advertisement -

  rar

  Una din cinci maşini trase pe dreapta în judeţul Satu Mare anul trecut, în timpul controalelor comune Poliţia Rutieră – Registrul Auto Român, au fost depistate cu diverse probleme. Unele au avut neconformităţi grave de natură tehnică, altele au avut probleme legate de acte.

  20% dintre maşini, pericol pe şosele
  Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.700 de autovehicule la nivelul județului Satu Mare. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 133 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

  Jumătate dintre maşini au probleme
  Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, un procent de 53.3% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate). De asemenea, un procent de 0,67% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare). Totodată, 2.81% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor). În urma analizei emisiilor poluante, la 9,67% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

  Peste 1.400 de amenzi
  În urma controalelor mixte desfășurate în județul Satu Mare de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 1.414 sancțiuni și au fost reținute 12 permise de conducere și 441 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img