More


  Cantonament la Călineşti Oaş pentru olimpicii sătmăreni la matematică

  - Advertisement -

  Având sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare şi în colaborare cu Centrul Judeţean de Excelenţă, Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează, în perioada 2-6 februarie 2015, tabăra de matematică la Călineşti Oaş. La această tabără vor participa 30 de elevi de gimnaziu, selectaţi dintre premiaţii olimpiadei de matematică – etapa judeţeană 2014 şi la alte concursuri de matematică organizate de IŞJ Satu Mare. Elevii vor fi însoţiţi pe toată durata taberei de patru profesori de matematică şi vor avea şansa să aibă parte de cursuri şi seminarii predate de 20 de profesori de matematică din judeţul Satu Mare.

  Tabără de matematică se doreşte a fi un stagiu de pregătire a Olimpiadei de Matematică 2015. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, elevii vor avea un program intens de pregătire, îmbinat în mod armonios cu activităţi de petrecere a timpului liber. Astfel, în fiecare zi elevii vor participa dimineaţa la 3 ore de curs şi seminar, iar după amiaza la 2 ore dedicate rezolvărilor de probleme. Fiecare zi a taberei va avea o anumită temă: luni – Ziua iniţierii de prietenii, marţi – Ziua centrării pe performanţă, miercuri – Ziua matematicii, joi – Fasion Day, iar vineri – Ziua mulţumirii. De asemenea, ziua de vineri va fi rezervată unui test – simulare a olimpiadei de matematică la care vor participa toţi elevii prezenţi.

  Activităţile de petrecere a timpului liber vor cuprinde un program artistic de bun venit realizat de copii care învaţă în şcoli din Ţara Oaşului, jocuri de iniţiere a prieteniilor, workshop tematic de dezvoltare personală, Star of the day, prezentarea de aspecte din istoria matematicii, atelier de desen, Fashion Show, Arts & Crafts – atelier bijuterii, întâlnire cu cercetaşii din Negreşti Oaş, foc de tabără.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img