More


  Cărţi de identitate eliberate în timp record la Satu Mare

  - Advertisement -

  dep

  Direcţia de Evidenţă a Persoanelor (DEP) Satu Mare, care are în subordine Serviciul de Evidenţă a Persoanelor şi Ghişeu Unic, respectiv Serviciul de Stare Civilă, şi-a continuat activitatea de îmbunătăţire a serviciilor. Practic, în urma modernizărilor efectuate la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, volumul cererilor s-a dublat, iar timpul de aşteptare s-a înjumătăţit. Anunţul a fost făcut de către directorul DEP Satu Mare, Ionel Torja, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au mai participat primarul şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica şi Radu Roca.

  Gata cu cozile de la „Buletine”
  Pentru public şi pentru desfăşurarea în condiţii cât mai bune a activităţii la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor şi Ghişeu Unic, s-a amenajat în cursul trimestrului II din 2014 ghişeul unde se primesc actele pentru eliberarea actului de identitate. Iniţial au fost două ghişee unde se preluau actele, iar după amenajare numărul acestora a crescut la patru. În acest mod volumul de preluarea a cererilor s-a dublat, ceea ce a dus în scurt timp la eliminarea aproape totală a rândului, astfel încât pentru depunerea cererilor nu se aşteaptă mai mult de şapte minute. S-au mai schimbat geamurile şi uşile astfel încât documentele să fie păstrate în condiţii de securitate.

  Peste 20.000 de persoane puse în legalitate
  Din punct de vedere statistic pe linie de evidenţă a persoanelor au fost puse în legalitate cu acte de identitate şi vize de reşedinţă un număr de 20.206 persoane. Astfel, un număr de 17.873 persoane au beneficiat de emiterea cărţilor de identitate, din care 1.428 de persoane cu vârsta între 14-18 ani (primul act de identitate); 35 de persoane cu vârsta peste 18 ani (primul act de identitate); 12.748 la expirarea termenului de valabilitate; 1.128 la schimbarea numelui; 361 la schimbarea rangului/denumirii localităţii/străzii; 4.299 la schimbarea domiciliului; 1.383 în locul celor pierdute; 50 în locul celor furate; 413 în locul celor deteriorate/distruse; 136 prin procură specială; 1.569 persoane prin emiterea cărţilor de identitate provizorii; 764 persoane prin acordarea vizei de reşedinţă.

  Sute de mii de lei aduse la bugetul local
  Angajaţii Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor (DEP) Satu Mare au adus la bugetul statului suma de 189.516 lei, reprezentând sume încasate din amenzile aplicate pentru deteriorarea şi pierderea certificatelor de stare civilă şi din taxe de căsătorie. Mai exact, totalul amenzilor a însumat 99.600 lei; taxe căsătorie – 54.250 lei; Alte taxe – 35.666 lei ; taxe divorţ – 22.500 lei.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img