More


  Cel mai valoros congres al stomatologilor din Ardeal, organizat la Satu Mare

  - Advertisement -

  STOMA

  Ediţia a VI-a a Zilelor Stomatologiei Sătmărene, considerat cel mai valoros congres al medicilor dentişti din Ardeal, a debutat ieri, la eveniment fiind prezenţi peste 200 de stomatologi din Satu Mare şi judeţele limitrofe. Cursurile de educaţie medicală continuă, creditate cu 16 puncte EMC, sunt prezentate de lectori de prestigiu din Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

  Cel mai înalt nivel de prezentare
  Potrivit organizatorului principal al evenimentului, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, dr. Cristian Raţiu, congresul din acest an este, din punct de vedere al prezenţei lectorilor, la cel mai înalt nivel de prezentare, fiind expuse cele mai bune lucrări. „Ne mândrim, aici la Satu Mare, cu cel mai valoros congres din zona Ardealului a medicilor dentişti din punct de vedere al lucrărilor prezentate. Cursurile vor fi expuse de lectori de prestigiu din Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Va fi acoperită toata gama de servicii din cabinetele stomatologice”, a precizat dr. Raţiu.

  Cursurile au debutat cu un cuvânt introductiv spus de preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, dr. Flaviu Simu, care a urat succes lucrărilor acestui congres, dar nu s-a sfiit să afirme că la întâlnirile Colegiului nu sunt prezenţi decât 10-15 membri. Un scurt cuvânt introductiv a rostit şi prof. univ. dr. Alexandru Bucur, care a afirmat că trebuie gândită o altă formă pentru organizarea acestor congrese.

  Trei zile de lucrări
  Apoi s-a trecut la prezentarea lucrărilor, primul lector fiind prof. univ. dr. Alexandru Bucur care a expus lucrarea „Consideraţii asupra rolului chirurgiei uro-maxilo-faciale în stomatologie”. A urmat dr. Bogdan Bâldea cu lucrarea „Estetică versus funcţionalitate”, şi dr. Ionuţ Brânzan cu lucrarea „Restaurarea dinţilor posteriori cu răşini compozite”. Prezentările au continuat şi după-amiază cu lucrarea „Edenţia unidentară protezat cu implante” a prof. univ. dr. Emanuel Bratu.

  Congresul va continua azi cu lucrarea ştiinţifică „Concepte moderne în reabilitarea implanto-protetică”, prezentată de prof. univ. dr. Augustin Mihai, şi lucrarea „Abordarea completă a pacientului”, prezentată de dr. Smaranda Buduru. Lucrările congresului se vor încheia mâine cu o serie de lucrări expuse în prima parte teoretic, apoi practic de dr. Camil Ianeş.

  Tot cu această ocazie, este organizată şi o expoziţie cu vânzare cu produse stomatologice destinate medicilor dentişti. Cea de a şasea ediţie a Zilelor Stomatologiei Sătmărene este organizată de Colegiul Medicilor Dentişti Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img