More


  CJAS continuă distribuirea cardurilor de sănătate

  - Advertisement -

  georgeta

  Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) va începe distribuirea cardurilor de sănătate care din diferite motive nu au ajuns în posesia asiguraţilor începând cu data de 1 februarie. Până ce toate aceste carduri vor ajunge la asiguraţi, medicii de familie vor oferi consultaţii medicale şi după vechiul sistem, adică în baza adeverinţelor de asigurat. Pentru a evita aglomeraţia la sediul CJAS, conducerea instituţiei recomandă sătmărenilor să nu ridice aceste carduri decât în situaţia în care este absolut necesar.

  Peste 8.150 de carduri returnate
  Până în prezent, în judeţul Satu Mare s-au distribuit 186.962 de carduri de sănătate din cele 229.227 alocate judeţului. Un număr de 8.160 de carduri s-au reîntors la CJAS din diferite motive. „Poşta Română ni le-a returnat din cauza faptului că asiguraţii nu au fost găsiţi acasă sau din alte motive. Pe lângă acestea, mai sunt încă 34.105 carduri care încă nu au ajuns în judeţ. Încă nu ştim sigur când vom intra în posesia acestora şi abia apoi le vom distribui”, a precizat directorul CJAS Satu Mare, Georgeta Pop.

  Începând cu data de 1 februarie, CJAS va începe redistribuirea celor peste 8.150 de carduri returnate de Poşta Română. În aceste sens, vor fi amenajate patru ghişee astfel încât să nu fie aglomeraţie. „Cei care nu şi-au primit cardurile de sănătate nu trebuie să se adreseze medicilor de familie ci instituţiei noastre. Medicii de familie le folosesc doar dacă este necesar”, a mai precizat Georgeta Pop.

  Cardurile nu sunt obligatorii după 1 februarie
  Totodată, directorul CJAS a mai recomandat sătmărenilor să nu se înghesuie la ridicarea acestor carduri. „În primul rând, cardurile de sănătate nu sunt obligatorii după data de 1 februarie. Câteva luni, medicii de familie vor face consultaţii şi după vechiul sistem, adică pe baza adeverinţei de asigurat, cât şi după sistemul cardurilor de sănătate. Cel puţin până în aprilie cele două sisteme vor merge în paralel. În altă ordine de idei, în momentul de faţă avem doar 8.160 de carduri. Celelalte 34.100 trebuie să mai vină. Şi ar fi păcat să vină asiguratul să stea o oră la rând şi să afle că nu a sosit cardul său. Recomand sătmărenilor să nu solicite cardul de sănătate decât dacă este absolut necesar. În final, toţi asiguraţii vor intra în posesia acestor carduri”, a precizat Georgeta Pop.

  Toate problemele, raportate la CJAS
  Directorul CJAS Satu Mare a mai dorit să-i informeze pe asiguraţii sătmăreni că orice neregulă apărută în cazul cardurilor de sănătate să fie raportată instituţiei. „Au fost situaţii în care datele erau greşit trecute pe acest card. De asemenea, mai pot apărea o serie de schimbări, cum ar fi cel al numelui în cazul fetelor după căsătorie, de domiciliu sau de altă natură. Totodată, deşi cardul de sănătate trebuie păstrat şi îngrijit la fel ca şi un act de identitate, se poate întâmpla ca acesta să fie pierdut. În toate aceste cazuri, îi rog pe asiguraţii sătmăreni să nu se adreseze medicilor de familie, ci să se adreseze nouă, Casei de Asigurări de Sănătate. De aici sunt făcute demersurile necesare pentru îndreptarea erorilor sau schimbărilor apărute”, a mai precizat Georgeta Pop.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img