More


  Concerte extraordinare de folk şi blues la Satu Mare

  - Advertisement -

  zamfirescu

  Manifestările organizate de Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare şi a Consiliului Local Satu Mare, au debutat la sfârşitul săptămânii trecute, în District 15, cu două spectacole, respectiv un concert de folk şi unul de blues. Ca de fiecare dată, spectacolele s-au desfăşurat în faţa unui public numeros.

  Spectacolele din acest an organizate de Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” au debutat vineri seara, la District 15, cu un spectacol de folk, în cinstea marelui poet naţional Mihai Eminescu. Concertul de folk a debutat cu Ionel Bledea şi Sorin Bălaj, după care pe scenă au urcat George Negrea şi Florin Micaş. Seara de folk s-a încheiat cu recitalul extraordinar susţinut de invitatul special Marius Baţu. Marius Bațu este un interpret român de muzică folk care s-a remarcat în lumea muzicii românești în 1977, anul în care a înființat, alături de Eugen Baboi, grupul Poesis. În perioada 1982-1985 activitatea sa s-a învârtit in jurul „Cenaclului Flacăra”, iar în 1994, după o perioadă de opt ani petrecută în Germania, a revenit în România și a reluat activitatea grupului Poesis, lansând în 1996 albumul Cântec Șoptit.

  Manifestările au continuat sâmbătă seara cu un regal extraordinar de blues care i-a avut ca protagonişti pe Rareş Totu şi Midnight Sun. Trupa înfiinţată în anul 2004 este primul supergrup românesc de după Revoluţie, condus de chitaristul Rareş Totu, unul din cei mai buni chitarişti de blues din România. Stilul lor muzical este o fuziune de blues, jazz şi funk cu pasaje improvizatorice prelungite, cu sclipiri instrumentale rar întâlnite în România, în care cei patru virtuozi frizează, pe lângă stilurile mai sus amintite, muzica experimentală şi uneori chiar rock-ul. Având ca bază piese clasice ale jazzului si bluesului, Midnight Sun aduce la fiecare spectacol o versiune nouă, inedită, răsturnările de ritm şi de stil curgând parcă firesc în muzica celor patru ardeleni. Tributari deopotrivă lui Miles Davis şi lui Jimi Hendrix, cei patru nu se sfiesc să deschidă uşile întredeschise şi să calce pe căile mai puţin bătătorite ale muzicii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img