Descinderi la contrabandiştii lui Tona

descinderi

Însoţiţi de zeci de jandarmi din județele Bihor și Cluj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, coordonaţi de procurorii DIICOT, au efectuat ieri dimineață mai multe percheziții la locuințele unor contrabandiști de țigări din zona municipiului Carei. Douăzeci de persoane au fost duse pentru audieri la sediul DIICOT Satu Mare.

Considerat cel mai periculos contrabandist
Oamenii legii au descins ieri dimineaţă la domiciliile unor contrabandişti de ţigări din Carei, ce acţionează în zona pieţei alimentare. Procurorii DIICOT au ridicat saci întregi de ţigări ucrainene din locuinţele contrabandiştilor luaţi în vizor, luaţi ca din oală în cursul dimineţii de ieri. Douăzeci de persoane au fost ridicate de anchetatori şi duse la sediul DIICOT Satu Mare în vederea audierii. În funcţie de rezultatul acestora, procurorii vor decide mâine măsurile pe care le vor lua împotriva celor 20 de contrabandişti.

Cei vizaţi de acţiunea de ieri sunt locotenenţii şi cărăuşii cunoscutului interlop Andrei Lakatos, poreclit Tona. Întrucât Andrei Lakatos este în relaţii bune cu diverşi contrabandişti din Ucraina şi Ungaria, a fost catalogat de anchetatori drept cel mai periculos traficant de ţigări din nord-vestul ţării. Potrivit unor surse judiciare, Lakatos este acuzat că aducea țigări din Ucraina, pe care apoi le vindea în Ungaria sau în județele Mureș, Covasna și Harghita. La audieri a fost dusă şi soţia lui Tona, Ileana Lakatos.

Trecut infracţional extrem de bogat
Andrei Lakatos a mai fost condamnat pentru călăuzire de imigranţi afro-asiatici peste frontiera româno-ungară în dosarul “Călăuzele”. Acesta a fost eliberat în urmă cu doi ani din închisoare. În noiembrie 2011, Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv pe Andrei Lakatos la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, şantaj, contrabandă, port ilegal de cuţit şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice. Împreună cu un alt careian, Lakatos l-a şantajat pe omul de afaceri Dan Costache din Moftin după ce i-a plasat câteva prostituate ţigănci minore şi l-a înregistrat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu acestea, ameninţându-l că îl va reclama autorităţilor dacă nu îi dă 50.000 de euro. Lakatos şi complicele său au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau o parte din bani.

După ce a fost eliberat din închisoare, Tona s-a implicat din nou în afaceri ilegale. Un apropiat al său, Tiberiu Beri, condamnat şi el în dosarul Călăuzele, a fost prins în flagrant în mai 2014, într-o staţie de benzină din Satu Mare, în timp ce, împreună cu doi complici, a încercat să cumpere ţigări de contrabandă în schimbul a 20.000 de euro falşi. Andrei Lakatos a dispărut imediat în Ungaria. Sursele afirmă că Lakatos ar fi reuşit să plaseze o sumă mare de euro falşi în ţara vecină, după care s-a reîntors plin de bani în Carei, implicându-se din nou în contrabanda cu ţigări.

9 COMMENTS

  1. in 30 de zile toti sunt afara,asa ca nu stiu de ce mai umbla sa-i prinda fara rost, doar sa vada cetateni ca face politia ceva?

  2. Dumnezeu stie de cand fac asta si voi doar acuma va-ti trezit?Toata lumea stia,doar trebuia sa treci pe la piata si erai intrebat de nenumarate ori daca doresti tigara.

  3. Si eu va felicit ptr interventia binevenita si cu riscul de a ma repeta sustin ce spune domnul nicu , Alexandrescu Marius zis Baie mare grija ca vad ca nimeni Nu face nimic el fiind implicat in mai multe afaceri de spalare de bani contrabanda cu tigari se opcupa si cu prostituate minore din cate am inteles si are alturi un alai te tigani care-l- sustiu informeaza si executa ordinele lui BAIE e la fel de periculos ca Tona !!!

  4. Si eu va felicit ptr interventia binevenita si cu riscul de a ma repeta sustin ce spune domnul nicu , Alexandrescu Marius zis Baie mare grija ca vad ca nimeni Nu face nimic el fiind implicat in mai multe afaceri de spalare de bani contrabanda cu tigari se opcupa si cxiu prostituate minore din cate am inteles si are alturi un alai te tigani carl- sustiu informeaza si executa ordinele lui BAIE e la fel de periculos ca Tona !!!

  5. Si eu va felicit ptr interventia binevenita si cu riscul de a ma repeta sustin ce spune domnul nicu , Alexandrescu Marius zis Baie mare grija ca vad ca nimeni Nu face nimic el fiind implicat in mai multe afaceri de spalare de bani contrabanda cu tigari se opcupa si cxiu prostituate minore din cate am inteles si are alturi un alai te tigani carl- sustiu informeaza si executa ordinele lui BAIE e la fel de periculos ca Tona !!!

  6. Mircea Si eu va felicit ptr interventia binevenita si cu riscul de a ma repeta sustin ce spune domnul nicu , Alexandrescu Marius zis Baie mare grija ca vad ca nimeni Nu face nimic el fiind implicat in mai multe afaceri de spalare de bani contrabanda cu tigari se opcupa si cxiu prostituate minore din cate am inteles si are alturi un alai te tigani carl- sustiu informeaza si executa ordinele lui BAIE e la fel de periculos ca Tona !!!

  7. Si eu va felicit ptr interventia binevenita si cu riscul de a ma repeta sustin ce spune domnul nicu , Alexandrescu Marius zis Baie mare grija ca vad ca nimeni Nu face nimic el fiind implicat in mai multe afaceri de spalare de bani contrabanda cu tigari se opcupa si cxiu prostituate minore din cate am inteles si are alturi un alai te tigani carl- sustiu informeaza si executa ordinele lui BAIE e la fel de periculos ca Tona !!!

  8. Sincer va spun,puteat-i face descinderi si la VAMES , POLITIE DE FRONTIERA,nu exista tigara introdusa in tara fara acordul celor doua institutii,felicitari pentru inceput de AN BUN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Gest de suflet: Militarul Laurențiu Cobzaru a alergat de la Galați la SATU MARE pentru o cauză nobilă! Primit ca un EROU de senatorul...

De Ziua Drapelului Național, Laurențiu Cobzaru - MApN, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „SMÂRDAN”, Poliția Militară, a alergat de-a lungul traseului Galați (21.06.2020)...

ACȚIUNE. Peste 20 de MIGRANȚI din Egipt, Siria și Palestina, PRINȘI la Satu Mare

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat douăzeci și unu de cetățeni din Egipt, Siria și Palestina care au încercat să treacă ilegal frontiera din...

Anunț IMPORTANT din partea UZPR

Duminica, 28 iunie 2020, de la ora 18, ora Romaniei, un nou eveniment UZPR... online! Premiile UZPR 2019- "ACTA non verba", promovarea Centenarului Uniunii in...

Sătmăreanul Daniel David, RECTORUL UBB Cluj, : Avem în licee 42% ANALFABEȚI funcționali. Ei vor CONDUCE România

Renumitul psiholog sătmărean, originar din comuna Homoroade, Daniel David, rector al UBB Cluj, este îngrijorat de faptul că avem 42% dintre tinerii de 15...

CONTRABANDIST arestat. Va sta patru ani la ÎNCHISOARE

Poliţiştii au identificat un bărbat, de 35 de ani, care deținea un mandat de executare a pedepsei închisorii. Ieri, 25 iunie a.c., poliţiştii  din cadrul...