More


  Descinderi la contrabandiştii lui Tona

  - Advertisement -

  descinderi

  Însoţiţi de zeci de jandarmi din județele Bihor și Cluj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, coordonaţi de procurorii DIICOT, au efectuat ieri dimineață mai multe percheziții la locuințele unor contrabandiști de țigări din zona municipiului Carei. Douăzeci de persoane au fost duse pentru audieri la sediul DIICOT Satu Mare.

  Considerat cel mai periculos contrabandist
  Oamenii legii au descins ieri dimineaţă la domiciliile unor contrabandişti de ţigări din Carei, ce acţionează în zona pieţei alimentare. Procurorii DIICOT au ridicat saci întregi de ţigări ucrainene din locuinţele contrabandiştilor luaţi în vizor, luaţi ca din oală în cursul dimineţii de ieri. Douăzeci de persoane au fost ridicate de anchetatori şi duse la sediul DIICOT Satu Mare în vederea audierii. În funcţie de rezultatul acestora, procurorii vor decide mâine măsurile pe care le vor lua împotriva celor 20 de contrabandişti.

  Cei vizaţi de acţiunea de ieri sunt locotenenţii şi cărăuşii cunoscutului interlop Andrei Lakatos, poreclit Tona. Întrucât Andrei Lakatos este în relaţii bune cu diverşi contrabandişti din Ucraina şi Ungaria, a fost catalogat de anchetatori drept cel mai periculos traficant de ţigări din nord-vestul ţării. Potrivit unor surse judiciare, Lakatos este acuzat că aducea țigări din Ucraina, pe care apoi le vindea în Ungaria sau în județele Mureș, Covasna și Harghita. La audieri a fost dusă şi soţia lui Tona, Ileana Lakatos.

  Trecut infracţional extrem de bogat
  Andrei Lakatos a mai fost condamnat pentru călăuzire de imigranţi afro-asiatici peste frontiera româno-ungară în dosarul “Călăuzele”. Acesta a fost eliberat în urmă cu doi ani din închisoare. În noiembrie 2011, Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv pe Andrei Lakatos la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, şantaj, contrabandă, port ilegal de cuţit şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice. Împreună cu un alt careian, Lakatos l-a şantajat pe omul de afaceri Dan Costache din Moftin după ce i-a plasat câteva prostituate ţigănci minore şi l-a înregistrat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu acestea, ameninţându-l că îl va reclama autorităţilor dacă nu îi dă 50.000 de euro. Lakatos şi complicele său au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau o parte din bani.

  După ce a fost eliberat din închisoare, Tona s-a implicat din nou în afaceri ilegale. Un apropiat al său, Tiberiu Beri, condamnat şi el în dosarul Călăuzele, a fost prins în flagrant în mai 2014, într-o staţie de benzină din Satu Mare, în timp ce, împreună cu doi complici, a încercat să cumpere ţigări de contrabandă în schimbul a 20.000 de euro falşi. Andrei Lakatos a dispărut imediat în Ungaria. Sursele afirmă că Lakatos ar fi reuşit să plaseze o sumă mare de euro falşi în ţara vecină, după care s-a reîntors plin de bani în Carei, implicându-se din nou în contrabanda cu ţigări.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img