Descinderi la contrabandiştii lui Tona

descinderi

Însoţiţi de zeci de jandarmi din județele Bihor și Cluj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, coordonaţi de procurorii DIICOT, au efectuat ieri dimineață mai multe percheziții la locuințele unor contrabandiști de țigări din zona municipiului Carei. Douăzeci de persoane au fost duse pentru audieri la sediul DIICOT Satu Mare.

Considerat cel mai periculos contrabandist
Oamenii legii au descins ieri dimineaţă la domiciliile unor contrabandişti de ţigări din Carei, ce acţionează în zona pieţei alimentare. Procurorii DIICOT au ridicat saci întregi de ţigări ucrainene din locuinţele contrabandiştilor luaţi în vizor, luaţi ca din oală în cursul dimineţii de ieri. Douăzeci de persoane au fost ridicate de anchetatori şi duse la sediul DIICOT Satu Mare în vederea audierii. În funcţie de rezultatul acestora, procurorii vor decide mâine măsurile pe care le vor lua împotriva celor 20 de contrabandişti.

Cei vizaţi de acţiunea de ieri sunt locotenenţii şi cărăuşii cunoscutului interlop Andrei Lakatos, poreclit Tona. Întrucât Andrei Lakatos este în relaţii bune cu diverşi contrabandişti din Ucraina şi Ungaria, a fost catalogat de anchetatori drept cel mai periculos traficant de ţigări din nord-vestul ţării. Potrivit unor surse judiciare, Lakatos este acuzat că aducea țigări din Ucraina, pe care apoi le vindea în Ungaria sau în județele Mureș, Covasna și Harghita. La audieri a fost dusă şi soţia lui Tona, Ileana Lakatos.

Trecut infracţional extrem de bogat
Andrei Lakatos a mai fost condamnat pentru călăuzire de imigranţi afro-asiatici peste frontiera româno-ungară în dosarul “Călăuzele”. Acesta a fost eliberat în urmă cu doi ani din închisoare. În noiembrie 2011, Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv pe Andrei Lakatos la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, şantaj, contrabandă, port ilegal de cuţit şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice. Împreună cu un alt careian, Lakatos l-a şantajat pe omul de afaceri Dan Costache din Moftin după ce i-a plasat câteva prostituate ţigănci minore şi l-a înregistrat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu acestea, ameninţându-l că îl va reclama autorităţilor dacă nu îi dă 50.000 de euro. Lakatos şi complicele său au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau o parte din bani.

După ce a fost eliberat din închisoare, Tona s-a implicat din nou în afaceri ilegale. Un apropiat al său, Tiberiu Beri, condamnat şi el în dosarul Călăuzele, a fost prins în flagrant în mai 2014, într-o staţie de benzină din Satu Mare, în timp ce, împreună cu doi complici, a încercat să cumpere ţigări de contrabandă în schimbul a 20.000 de euro falşi. Andrei Lakatos a dispărut imediat în Ungaria. Sursele afirmă că Lakatos ar fi reuşit să plaseze o sumă mare de euro falşi în ţara vecină, după care s-a reîntors plin de bani în Carei, implicându-se din nou în contrabanda cu ţigări.

9 COMMENTS

  1. in 30 de zile toti sunt afara,asa ca nu stiu de ce mai umbla sa-i prinda fara rost, doar sa vada cetateni ca face politia ceva?

  2. Dumnezeu stie de cand fac asta si voi doar acuma va-ti trezit?Toata lumea stia,doar trebuia sa treci pe la piata si erai intrebat de nenumarate ori daca doresti tigara.

  3. Si eu va felicit ptr interventia binevenita si cu riscul de a ma repeta sustin ce spune domnul nicu , Alexandrescu Marius zis Baie mare grija ca vad ca nimeni Nu face nimic el fiind implicat in mai multe afaceri de spalare de bani contrabanda cu tigari se opcupa si cu prostituate minore din cate am inteles si are alturi un alai te tigani care-l- sustiu informeaza si executa ordinele lui BAIE e la fel de periculos ca Tona !!!

  4. Si eu va felicit ptr interventia binevenita si cu riscul de a ma repeta sustin ce spune domnul nicu , Alexandrescu Marius zis Baie mare grija ca vad ca nimeni Nu face nimic el fiind implicat in mai multe afaceri de spalare de bani contrabanda cu tigari se opcupa si cxiu prostituate minore din cate am inteles si are alturi un alai te tigani carl- sustiu informeaza si executa ordinele lui BAIE e la fel de periculos ca Tona !!!

  5. Si eu va felicit ptr interventia binevenita si cu riscul de a ma repeta sustin ce spune domnul nicu , Alexandrescu Marius zis Baie mare grija ca vad ca nimeni Nu face nimic el fiind implicat in mai multe afaceri de spalare de bani contrabanda cu tigari se opcupa si cxiu prostituate minore din cate am inteles si are alturi un alai te tigani carl- sustiu informeaza si executa ordinele lui BAIE e la fel de periculos ca Tona !!!

  6. Mircea Si eu va felicit ptr interventia binevenita si cu riscul de a ma repeta sustin ce spune domnul nicu , Alexandrescu Marius zis Baie mare grija ca vad ca nimeni Nu face nimic el fiind implicat in mai multe afaceri de spalare de bani contrabanda cu tigari se opcupa si cxiu prostituate minore din cate am inteles si are alturi un alai te tigani carl- sustiu informeaza si executa ordinele lui BAIE e la fel de periculos ca Tona !!!

  7. Si eu va felicit ptr interventia binevenita si cu riscul de a ma repeta sustin ce spune domnul nicu , Alexandrescu Marius zis Baie mare grija ca vad ca nimeni Nu face nimic el fiind implicat in mai multe afaceri de spalare de bani contrabanda cu tigari se opcupa si cxiu prostituate minore din cate am inteles si are alturi un alai te tigani carl- sustiu informeaza si executa ordinele lui BAIE e la fel de periculos ca Tona !!!

  8. Sincer va spun,puteat-i face descinderi si la VAMES , POLITIE DE FRONTIERA,nu exista tigara introdusa in tara fara acordul celor doua institutii,felicitari pentru inceput de AN BUN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...

Piețele agroalimentare mai sigure ca și magazinele! Ce spune ministrul agriculturii despre plafonarea prețurilor la alimente!

  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că o eventuală plafonare a preţurilor pe durata stării de urgenţă ar putea avea efecte negative atât asupra...

TRAGEDIE. Mesajul SFÂȘIETOR al fiicei lui Avram Goia, primul sătmărean RĂPUS de CORONAVIRUS

Fiica lui Avram Goia, fost fotbalist al Olimpiei Satu Mare, primul sătmărean răpus de coronavirus este de-a dreptul sfâșietor. Aceasta a lăsat pe contul...

DRAMĂ. PRIMUL sătmărean UCIS de COVID-19. Un fost fotbalist de la OLIMPIA

Primul sătmărean ucisde COVID-19 este un fost fotbalist al echipei Olimpia Satu Mare. Anunțul a fost făcut chiar de cei de la FC Olimpia...