DIICOT a confiscat 250.000 lei de la contrabandiştii careieni

captura-tv

Din cei 20 de careieni acuzaţi de contrabandă de ţigări, care au fost audiaţi la DIICOT Satu Mare, 16 au fost reţinuţi, şase dintre ei fiind prezentaţi ieri magistraţilor Tribunalului Satu Mare în vederea emiterii de mandate de arestare. Cei 16 sunt acuzaţi că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, care aducea ţigări ucrainene din Ungaria pe care le comercializau în zona municipiului Carei. DIICOT a confiscat 829 de cartuşe de ţigări şi suma de 247.000 lei, 143.000 forinţi şi 1.600 euro.

Tona se ascunde după fustele soţiei
Ieri, în jurul orei 12.00, în zona Tribunalului Satu Mare se strânseseră peste 20 de aparţinători ai celor şase contrabandişti prezentaţi instanţei în vederea emiterii de mandate de arestare. Cel mai vocal dintre toţi era cel suspectat de anchetatori că ar fi liderul întregii grupări. Este vorba de Andrei Lakatos, zis Tona, care a făcut puşcărie pentru trafic de migranţi şi apoi pentru şantaj. Cu tupeu de borfaş, acesta şi-a permis să-l ameninţe pe directorul Gazetei de Nord-Vest, Szasz Lorand, chiar în faţa Tribunalului. Susţinut de câţiva ţigani din Carei, probabil locotenenţi şi cărăuşi de-ai săi, Lakatos l-a ameninţat pe jurnalist că îi va scoate ochii şi îi va rupe picioarele.

Apoi Lakatos a început să se declare nevinovat, deşi toată lumea ştie că se ascunde după fustele soţiei sale. Tona a început să strige că, atâta vreme cât a fost audiat, dar nu a fost reţinut de procurorii DIICOT, este nevinovat. Acesta a mai afirmat că este un om de afaceri onorabil cu cetăţenie ungară şi cu domiciliul în Ungaria, care lucrează cu o primărie, pe care n-a mai nominalizat-o. În culmea tupeului, a afirmat că nu ştie în ce afaceri de contrabandă este implicată soţia sa, susţinând că s-a despărţit de ea. Însă n-a mai explicat ce căuta în faţa Tribunalului, comportându-se ca şi o căpetenie, dacă tot nu mai are nimic de împărţit cu soţia sa.

Şase contrabandişti propuşi pentru arestare
În jurul orei 13.00, au fost aduşi într-o dubă cei şase careieni reţinuţi pentru contrabandă. Este vorba de Csaba Ferenc Bathori, Cristian Ovidiu Enăceanu, Ferenc Kunkli, Andrei Bani, Aranka Bogdan şi Ileana Lakatos, soţia lui Tona. Aparţinătorii lor s-au strâns buluc la intrarea în Tribunal, încercând să-i încurajeze. După mai multe ore de audieri şi deliberări, Tribunalul Satu Mare a decis să emită mandate de arestare preventivă pe numele celor şase contrabandişti. Interesant este faptul că procurorii au propus spre arestare o femeie care se ocupa cu vânzarea ţigărilor în piaţă, cum este Aranka Bogdan, la domiciliul căreia au fost găsite 67 de cartuşe de ţigări, în timp ce alţi inculpaţi, patroni de baruri, acasă la care au fost găsite sute de cartuşe de ţigări n-au fost propuşi spre arestare. La fel de interesant este şi faptul că procurorii n-au luat nicio măsură faţă de infractorul Andrei Lakatos, zis Tona.

tona

Un adevărat grup infracţional organizat
Reamintim cititorilor noştri că oamenii legii au descins joi dimineaţă la domiciliile unor contrabandişti de ţigări din Carei, suspectaţi că fac parte dintr-o grupare care aducea ţigări ucrainene din Ungaria. Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate: cantitatea de 165.800 fire de ţigări (829 de cartuşe), 18 kg tutun vrac, 45 litri de alcool, 247.241 lei, 143.000 forinţi şi 1.600 euro, se arată într-un comunicat postat pe site-ul DIICOT. Procurorii au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de 16 persoane (14 cetăţeni români şi doi cetăţeni maghiari) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată. “În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna septembrie 2014, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au introdus din Ungaria în România diferite cantităţi de ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările erau introduse periodic (o dată sau de două ori pe săptămână) prin punctele de trecere a frontierei, cu diferite autovehicule prevăzute cu locaşuri speciale de transport, erau depozitate şi valorificate pe raza municipiului Carei şi în localităţile limitrofe”, se mai arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Petre Silvăşanu

6 COMMENTS

  1. Felicitari procurorilor, politistilor si tuturor celor care au sprijinit si au realizat actiunea de anihilare a infractorilor contrabandisti din Carei (o parte dintre ei). Numai prin astfel de actiuni se poate face ceva impotriva contrabandistilor. Sunt multi si cu multe increngaturi. Dar cum orice minune tine 3 zile, foarte curand penalii se vor regrupa. Succes pe mai departe, tineti-o tot asa. Felicitari justitiei, in sfarsit lucrurile functioneaza.

  2. Satu Mare,este cel mai cinstit oras din lume,aici nici vorba de trafic de tigari,alcool,motorina,benzina,bravo,felicitari,avansattiva cu grade,acordativa premii ca meritati,iar noi prostonaci,platim pentru scaunele caldute de care nu va puteti desparti s-a iesiti pe teren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

“Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pentru trei generaţii”

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe premierul Ludovic Orban, spunând că acesta a profitat de pandemie...

Cozmin Guşă, mesaj pentru Ludovic Orban: “Românii vă consideră mai corupţi decât guvernările PSDragnea”

Cozmin Guşă a comentat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, rezultatele primului sondaj post-pandemie realizat de CURS. Analistul politic a tras cinci concluzii,...

O șansă pentru Mani Gyenes…

Ediţia 2020 a raliului Red Bull Romaniacs, programată iniţial pentru 21-25 iulie, a fost amânată pentru perioada 27-31 octombrie din cauza pandemiei de coronavirus,...

Tincu, autogol în meciul “erorilor”

Poli Iaşi şi Sepsi s-au întâlnit în etapa cu numărul 8 din play-out-ul din Casa Liga 1. Meciul a fost unul destul de interesant...

Încă șapte autobuze hibrid nou-nouțe

Ieri au sosit din Polonia încă șapte autobuze hibrid Solaris Urbino. Primăria Satu Mare dezvoltă transportul public din fonduri europene! A cumpărat, în ultimii...