More


  Direcţii strategice ale PNL

  - Advertisement -

  În prima şedinţă din noul an, care s-a desfăşurat la începutul săptămânii trecute, lideri ai noului PNL au stabilit în linii mari direcţiile strategice pentru 2015. S-a putut constata că, în principal, au fost analizate două posibile opţiuni: depunerea unei moţiuni de cenzură şi forţarea declanşării alegerilor anticipate. S-a convenit că, în vederea luării unei decizii, în cazul primei variante este necesară finalizarea programului de guvernare care are ca termen data de 28 februarie. Astfel, ar urma ca o moţiune de cenzură în vederea demiterii Guvernului Ponta să fie depusă ulterior.

  S-a putut constata că în contextul opiniilor deloc convergente pe această temă, Ludovic Orban a avut un punct de vedere reluat apoi public la Adevărul Live. Conform liderului deputaţilor PNL, trântirea Guvernului Ponta nu se poate face fără sprijinul UNPR. Dar a apreciat că liberalii vor negocia instituţional cu orice grup organizat la nivelul Parlamentului, mai puţin PSD. La fel de intransigent s-a dovedit şi în legătură cu cei care s-au alăturat lui Călin Popescu Tăriceanu.

  „Atât parlamentarii, cât şi primarii care au părăsit PNL sunt plecaţi definitiv”- a precizat Orban, dar nu el este cel ce va decide în ultimă instanţă.

  Rămâne apoi în discuţie funcţia de premier al plănuitului guvern al PNL. Varianta oficială este Cătălin Predoiu, dar Mihai Răzvan Ungureanu ţinteşte şi el la aceeaşi funcţie, fiind susţinut de primarul Aradului, Gheorghe Falcă . Dar mai important este faptul că prima şedinţă din 2015 a noului PNL nu a fost lipsită de diferende între cei doi copreşedinţi, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Alinei Gorghiu i s-a cerut opinia în legătură cu oportunitatea unei colaborări dintre PNL şi PSD. În timp ce ea spunea că PNL este deschis la o astfel de colaborare de proiecte concrete, Vasile Blaga a întrerupt-o brusc : „De acord cu dialogul, dar nu guvern cu PSD”. De altminteri, ar fi absurdă o moţiune de cenzură împotriva PSD şi apoi un guvern tot cu PSD. Dar, vom trăi şi vom vedea!

  În acelaşi context al stabilirii direcţiilor strategice, ideea alegerilor anticipate nu a avut parte de susţinerea liderilor PNL. Se pare că au acceptat punctul de vedere al lui Victor Ponta conform căruia o astfel de situaţie ar însemna o criză politică sintetizată la 100 de zile de instabilitate , până la alegerea unui nou Parlament.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img